Kaspersky Phound! pronalazi izgubljene uređaje

Kasperski Lab predstavio je novu besplatnu Android aplikaciju koja omogućava korisnicima da zaštite svoje mobilne uređaje i lične podatke koji se nalaze na njima

„ Phound! “ nudi vlasnicima mobilnih telefona i tableta veliku kontrolu na daljinu nad svojim aparatima i podacima preko portala „My Kaspersky“. Izgubljeni ili ukradeni telefon mogu brzo da blokiraju kako bi izbegli neovlašćeno pristupanje, a mogu i da koriste GPS, GSM ili Wi Fi mrežu da pronađu uređaj na mapi. Da bi još više olakšali potragu korisnici mogu i da naprave slike prednjom kamerom telefona ili da postave poruku koja bi se pojavila na ekranu.

Ukoliko zaborave gde su ostavili svoj telefon ili tablet ovi uređaji mogu biti pronađeni uz pomoć alarma – uređaj proizvodi glasan zvuk i nastavlja sa oglašavanjem dok korisnik ne ukuca tajni kod. Kao poslednja mogućnost korisniku se nudi opcija da na daljinu uz pomoć Phound!-a izbriše sve podatke sa uređaja ili diska, uključujući kontakte, poruke, slike i slično, kao i da pokrene potpuni reset na uređaju.

Ova aplikacija dostupna je na osam različitih jezika i može se preuzeti iz prodavnice Google Play Store.

Podelite ovaj tekst: