Kompanija Dijamant donirala milion dinara za pomoć osobama sa Daunovim sindromom

Biti u prilici da pomogneš drugome je privilegija i naročito zadovoljstvo, koje Dijamant ima od svog nastanka – pre više od 80 godina, do danas.

Podrška zajednici uvek je među prioritetnim ciljevima kompanije, a ovoga puta to su osobe sa Daunovim sindromom, kojih u Srbiji ima oko 2.000, prema nezvaničnim podacima. Za sve njih Dijamant je realizovao akciju „Prati suncokret“ u okviru koje je prodajom boca ulja sa specijalnom etiketom, po dinar odvojen za pomoć osobama sa Daunovim sindromom. Ostvarena donacija od milion dinara uručena je Savezu udruženja za pomoć osobama sa Daunovim sindromom u Srbiji.

Dijamant je organizovao i likovni konkurs za osobe sa ovom genetskom mutacijom, a pristigli radovi prikazani su na izložbi koja je održana u galeriji Progres u Beogradu. Tom prilikom obezbeđena su i dodatna novčana sredstva za potrebe Saveza.

„Ponosna sam na činjenicu da smo obezbedili novčanu donaciju, ali i organizovali izložbu radova osoba sa Daunovim sindromom, jer cilj naše akcije nije samo finansijska podrška već i uticanje na svest javnosti da među nama postoje i oni koji su samo na izgled drugačiji, a koji mogu da postignu mnogo samo ako ih društvo podrži. Svesni činjenice da imamo više sličnosti nego razlika namera nam je da „Prati suncokret“ postane tradicija, kao i mnoge druge društveno korisne akcije koje su potekle iz Dijamanta“, rekla je prilikom uručivanja donacije Bojana Petrašek Dunđerski, brend menadžer kompanije Dijamant.

Ček sa iznosom na milion dinara primila je predsednica Saveza udruženja osoba sa Daunovim sindromom Snežana Milivojević, koja je objasnila da će donirana sredstva biti upotrebljena za različite namene: „Savez udruženja za pomoć osobama sa Daunovim sindromom je krovno udruženje koje okuplja ukupno osam ostalih iz Niša, Novog Sada, Zaječara, Kragujevca, Jagodine, Pirota, Požarevca i Beograda. Donacija će biti raspoređena svima i to za nabavku opreme, sredstava za rad, obuku, mašine, za organizovanje izleta… Javnost uglavnom ne zna da osobe sa ovom genetskom mutacijom imaju veliki potencijal za samostalni život ukoliko im se omogući školovanje ali i uključivanje u društvo“.

Otvaranju izložbe i uručivanju donacije prisustvovao je i Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu pri Privrednoj komori Srbije, koji je istakao značaj donacije, kao i cele akcije „Prati suncokret“ i pozvao ostale kompanije da prate primer „Dijamanta“ i pomognu zajednici u kojoj posluju.

 

Podelite ovaj tekst: