КОМПАНИЈА ДИС ИЗ КРЊЕВА: Бајка која успева и у животу

ДИС послује на целој територији Србије кроз хипермаркете прилагођене градовима у којима има своју трговачку мрежу. После преузимања Хипер Корта, двадесету годину рада завршили су као највећа трговачка компанија у земљи са стопроцентним домаћим власништвом

Породица Тирнанић

Породица Тирнанић

У „белој сали” Белекспо центра у Београду почетком марта обележене су две деценије успешног пословања компаније ДИС. Овај својеврсни јубилеј великог трговинског ланца из Крњева била је и прилика да се присутни подсете најважнијих момената у развојном путу компаније породице Тирнанић у којој подједнаке заслуге, али и одговорност, деле сва четири њена члана: Зоран Тирнанић, председник компаније, његова супруга Верица и синови Ненад и Александар.

Где, када и како су изгледали први кораци у свету бизниса којим се бави породица из Крњева, за Економетар говори Зоран Тирнанић, председник компаније ДИС.

– Иако сам се пре овог посла бавио музиком, не могу да кажем да сам се са његовом филозофијом сусрео тек уласком у трговину. Основни постулати су исти, добра анализа ситуације око вас, без које не можете да донесете исправну одлуку. Хоћу да кажем да сам целог живота био доследан у својој филозофији, независно да ли сам се бавио музиком, трговином или нечим трећим.

Три генерације у породичном бизнису

На питање да ли је реч о породичном бизнису и шта су предности оваквог начина пословања, Зоран Тирнанић каже:

– Сви чланови породице Тирнанић су у овом послу. Компанију ДИС смо основали мој отац Радојица и ја, а од самог почетка моја супруга Верица преузима велики део обавеза на себе. Од пре две године нам се прикључила и трећа генерација, моји синови Ненад и Александар од којих се очекује да наставе развој компаније. Предности оваквог управљања компанијом су многоструке, али најважније је то што сви имамо пуно поверење једни у друге и што је већа енергија сакупљена око истог циља. Тај циљ се много лакше остварује када сви усмеравамо своју енергију безрезервно и свакога дана.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: