Kompanija ”dm” za doprinos razvoju domaće proizvodnje

Povodom pokretanja projekta „dm inkubator”, koji će srpskim proizvođačima pružiti mogućnost da razviju proizvod i plasiraju ga na domaće tržište, kroz lanac dm prodavnica, kompanija dm drogerie markt i partneri održali su tribinu u Skupštini grada Beograda da bi upoznali zainteresovane proizvođačima sa detaljima projekta.

Aleksandar Pavlović

Projekat se realizuje u saradnji sa USAID Projektom za konkurentnu privredu, Razvojnom agencijom Srbije (RAS) i Nacionalnim udruženjem za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica. Prijavom na konkurs koji je otvoren do 30. novembra proizvođači iz segmenta hrane, dodataka prehrani ili kozmetike, odnosno proizvoda za negu i lepotu, stiču mogućnost da svoj proizvod na najbolji način predstave na domaćem i, potencijalno, najzahtevnijim evropskim tržištima.

Po završetku prijava, sledi provera i selekcija proizvoda koji će ući u uži izbor, a nakon toga oni odabrani biće deo projekta „dm inkubator“ koji predstavlja idealnu priliku njihovim proizvođačima da dodatno unaprede svoje proizvode kroz programe podrške od strane Organizatora i Partnera – savetovanja i mentoring dobavljača, redizajna ambalaže i primene najsavremenijih brend strategija razvoja proizvoda tokom projekta.

Po izboru autentičnih lokalnih proizvoda dm će obezbediti  njihovo sezonsko ili trajno plasiranje u svim dm prodajnim objektima u Republici Srbiji, kao i  potpunu marketinšku podršku i promocije odabranih proizvoda kroz dm i eksterne kanale oglašavanja.

Na skupu su govorili prof. dr Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, Radoš Gazdić, vd direktora Razvojne agencije Srbije, Snežana Radinović, direktor Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd, Predrag Petrović, rukovodilac sektora nabavke i marketinga, sektora logistike, prokurista, dm drogerie markt, Aleksandar Pavlović, direktor USAID projekta za konkurentnu privredu, Ana Žegarac, rukovodilac odeljenja za međunarodnu saradnju, Razvojna agencija Srbije (RAS), Ivana Simić, generalni sekretar, Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica, kao i Radoje Krajišnik, menadžer nabavke, dm drogerie markt.

Na skupu je istaknuto kako je ovo najbolji primer projekta koji direktno doprinosi razvoju domaće proizvodnje i konkurentnosti domaćih proizvoda na našem tržištu.

Podelite ovaj tekst: