Kompanija Miele Group ostvarila rast prometa od 1,5 odsto i najavila veća ulaganja u nastajuće tehnologije

Miele Grupa i dalje raste uprkos slabljenju svetske ekonomije i sve većoj konkurenciji. U godini 2018/19 godini koja se zvanično završila 30. juna 2019, vodeći svetski proizvođač premium kućnih aparata ostvario je prodaju u vrednosti od 4,16 milijardi evra.

Miele Group – Izvršni odbor (s leva na desno) Dr. Stefan Breit … irektor i suvlasnik), Olaf Bartsch (finansije i administracija)

Ova suma odgovara rastu prodaje u iznosu od 1,5 odsto. Ako se izuzme trgovina kompanije Yujin Robot, koja je kao podružnica prvi put ušla u finansijske izveštaje, promet celokupne kompanije bi bio za 0,2 odsto veći nego prethodne godine. Osim toga, kompanija Miele je uspešno organizovala najveće lansiranje proizvoda u svojoj 120 godina dugoj istoriji, čime je unapredila osnov za budući rast.

Cilj kompanije je postizanje snažnog rasta i u tekućoj fiskalnoj 2019/2020 godini, a kako bi on bio ostvaren Miele planira da preusmeri fokus na otvaranje novih poslovnih polja i razvoj internih kapaciteta u oblasti istraživanja i razvoja, proizvodnje, marketinga i administracije. Osnova za dalji rast će i dalje bit izuzetna posvećenost kvalitetu, benefitima za korisnike, fascinantnim inovacijama i bezvremenskoj eleganciji.

Uspešnim lansiranjem ugradnih kuhinjskih uređaja nove generacije 7000, kompanija Miele je još jednom potvrdila da može da ponudi fascinantna kulinarska iskustva i užitke. Lansiranje proizvoda nove generacije je najveće u istoriji ove kompanije, i obuhvata 15 grupa proizvoda, skoro 3.000 verzija modela, 10 proizvodnih pogona, čitav niz ekskluzivnih pametnih funkcija, kao i promet u vrednosti od 2 milijarde evra. Mašina za pranje sudova G 7000, svetska inovacija koja sadrži AutoDos i PowerDisk – sistem za automatsko doziranje praška za mašinsko pranje posuđa je u prodaji od prošle jeseni.

Veliko ponovno lansiranje proizvoda u oblasti nege veša

U svim grupama proizvoda, kompanija Miele nudi svojim kupcima još više za njihov novac kada su u pitanju karakteristike proizvoda – uključujući i seriju od 120 proizvoda u promotivnom asortimanu koji će obeležiti 120-ogišnjicu postojanja ove kompanije. Neke od inovacije u oblasti nege veša koje će biti predstavljene na sajmu IFA početkom septembra su kraće vreme trajanja ciklusa, najnoviji dizajn i ekološki rashladni fluid na sušilicama.

Pojačan rast u SAD i delovima Evrope

Kompanija Miele je ostvarila promet od 1,2 milijarde evra u Nemačkoj, koja je trenutno veoma konkurentno tržište. Istovremeno, ovo je pad od 0,3 odsto. Ostvarivši najveću prodaju u sektoru aparata za domaćinstvo u prodavnicama bele tehnike i kuhinjskih aparata u Nemačkoj, brend Miele je dodatno osigurao svoju poziciju na tržištu.

Osim u Nemačkoj, kompanije Miele nastavlja tradiciju izuzetnog poslovanja u SAD, Austriji, Švajcarskoj, Japanu i Koreji. U zemljama poput Italije, Grčke i Španije – nakon nastupanja snažne finansijske krize – ponovo se primećuje prosperitet. Kompanija Miele je stekla značajnu poziciju i u zemljama Istočne Evrope.

Izuzetan rast u okviru programa Miele Professional

U poslovnom sektoru profesionalne linije Miele Group, uključujući kompaniju Steelco, italijansku podružnicu kompanije Miele, koja posluje na polju medicinske tehnologije, prodaja je uvećana za nešto više od 5 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Uprkos smanjenim ulaganjima, Miele Grupa je zabeležila rast iznad proseka u polju medicinske i laboratorijske tehnologije. Zahvaljujući temeljno redizajniranom i poboljšanim modelu nove generacije, primećuje se napredak i na polju malih komercijalnih veš mašina (serija Little Giants).

Nastavak značajnih investicija

U prethodnoj poslovnoj godini, ukupna ulaganja kompanije Miele iznosila su 256 miliona evra, što je drugi po visini iznos nakon rekorda u visini ulaganja. Od toga, oko 180 miliona evra bilo je namenjeno za razvoj novih proizvoda, kao i za proširenje, adaptaciju i modernizaciju međunarodne proizvodne mreže Miele Group, od čega 60 odsto u Nemačkoj. Neki od izvanrednih projekata bili su razvoj i lansiranje proizvoda generacije 7000.

Do sada najveći broj radnika

Od juna 2019. godine, Miele Grupa ima 20.221 zaposlenih. Veći broj radnika je rezultat, na primer, nedavnog uključivanja kompanije Yujin Robot (sa 154 zaposlenih) u poslovanje kompanije Miele. Takođe, broj zaposlenih se povećao i u većini podružnica, u nekoliko proizvodnih pogona u Nemačkoj i u inostranstvu, kao i u centralnom sedištu u Guterslohu.

Poslednja aktivnost se može dovesti u vezu sa proširenjem aktivnosti u sistemu proizvoda Smart Home.

Kadrovske aktivnosti usmerene na osiguranje budućih interesa su fokus nedavno objavljenog izveštaja o održivosti za 2019. godinu. Ovaj izveštaj daje detaljan uvid u održivo korporativno upravljanje kompanije Miele sa 15 strateških ciljeva održivosti koji obuhvataju različite segmente, od ekološkog učinka do digitalizacije koja je odgovorna za interese potrošača i zaštitu podataka. U ovom izveštaju, kompanija Miele se prvi put poziva na ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih nacija. Izveštajni period obuhvata poslovne aktivnosti tokom 2016/17 i 2017/18 godine. Izveštaj o održivosti kompanije Miele dostupan je na www.miele.com/nachhaltigkeit.

Podelite ovaj tekst: