Kompanija PlanRadar očekuje godišnji rast 100 odsto uprkos izazovima u pandemiji

Aplikaciju koristi više od 10.000 klijenata iz 46 zemalja, a svake nedelje aplikacija se koristi na više od 25.000 projekata širom sveta.

PlanRadar, softver za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji, koji se koristi  na preko 25.000 projekata širom sveta, uključujući i neke od najznačajnijih projekata u regionu, kao što su izgradnja Pelješkog mosta i nadogradnja istarskog ipsilona, očekuje godišnji rast od 100% u 2020. usprkos izazovima pandemije COVID19.

Idejni osnivač kompanije PlanRadar Domagoj Dolinšek, osmislio je aplikaciju za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj i industriji nekretnina. U početku start-up, PlanRadar je danas kompanija u globalnoj ekspanziji u kojoj Domagoj zajedno sa svojim timom razvija softver u skladu sa potrebama korisnika. Danas, aplikaciju PlanRadar koristi više od 10.000 klijenata iz 46 zemalja, a svake nedelje aplikacija se koristi na više od 25.000 projekata širom sveta. U toku protekle godine kompanija je, uz već postojeća predstavništva u Zagrebu, Londonu i Beču, otvorila predstavništva u još osam gradova: Moskvi, Varšavi, Stokholmu, Parizu, Bolzanu, Bukureštu, Madridu i Amsterdamu.

„Kriza uzrokovana koronavirusom  je našim klijentima jasno dala do znanja koliko je korisna i efikasna upotreba digitalnih alata, posebno u takvim vanrednim situacijama. Broj pristupa našem rešenju povećao se sa 12 miliona dnevno pre pandemije, početkom marta, na 14 miliona sredinom aprila. Sada imamo dnevnu stopu korišćenja preko 20 miliona poseta.

U 2021. godini želimo da nastavimo rast i da dalje unapređujemo naš proizvod novim karakteristikama. Uspešnim završetkom kruga finansiranja sa preko 30 miliona evra u martu 2020. godine imamo dovoljno kapitala da dodatno pojačamo prisutnost na postojećim tržištima i proširimo svoje timove na novim lokacijama“, navodi Bojan Petković, regionalni direktor kompanije PlanRadar za Jugoistočnu Evropu.

PlanRadar kombinuje građevinsku dokumentaciju i upravljanje nedostacima u jedinstvenom, bezbednom i jednostavnom alatu za vlasnike, izvođače, arhitekte, kao i one koji se bave upravljanjem nekretninama. Intuitivna i jednostavna za korišćenje, aplikacija osigurava uštedu troškova i do 70%, što je posebno važno, s obzirom na to da podaci istraživanja kompanije FMI govore kako se na globalnom nivou 90% infrastrukturnih projekata završava sa probijanjem rokova ili planiranog budžeta. Prednosti softvera prepoznale su mnoge internacionalne kompanije kao što su Strabag, Porr ili Hochtief, dok je u Srbiji koriste kompanije kao što su Vila Grad, Euro Bravo i Fermax.

Izlaženje u susret potrebama korisnika nalazi se u srcu poslovanja ove kompanije. Sama aplikacija je kreirana tako da je vrlo jednostavna i intuitivna za upotrebu, te nisu potrebne dodatne obuke budućih korisnika, a troškovi su relativno niski u poređenju sa potencijalnim uštedama i skalabilni u skladu sa trenutnim potrebama korisnika – ne postoje troškovi godišnjeg održavanja ili specifičnih unapređenja, već se korišćenje aplikacije plaća samo u toku korišćenja, a sva unapređenja su uključena u postojeće pakete. Procena je da svaki pojedinačni korisnik aplikacije PlanRadar nedeljno uštedi barem 7 radnih sati u komunikaciji i razmeni informacija sa kolegama i saradnicima.

NOVE FUNKCIONALNOSTI I ISO 27001 CERTIFIKAT

Pored toga, u 2020. godini, a upravo na bazi analiza potreba korisnika, u aplikaciju je uključen i BIM pregledač, koji svima uključenima u gradnju omogućava razmenu i otpremanje IFC datoteka izvezenih iz Revit-a, ArchiCAD-a, AllPlan-a, Navisworks-a isl, kao i direktan rad na tim modelima, čime se dodatno olakšava evidencija komentara i distribucija informacija članovima tima, i praktično zatvara čitav krug razmene podataka na jednom građevinskom projektu.

Takođe, sredinom godine omogućeno je i automatsko kreiranje šablona digitalnih izveštaja sa gradilišta, čime je obezbeđeno efikasno izveštavanje u skladu sa najvišim standardima u građevinskoj industriji. Uz samo nekoliko klikova sve standardne izveštaje moguće je prilagoditi u skladu sa propisima ili internim potrebama, a odgovorne osobe mogu ih potpisati direktno sa svog mobilnog uređaja. Takođe, gotovi izveštaji, obrasci, protokoli i popisi mogu se u bilo kom trenutku, samo jednim klikom, eksportovati u PDF format i podeliti sa saradnicima na projektu. U državama u kojima je omogućeno digitalno vođenje građevinskog dnevnika i građevinske knjige ovo u mnogome dodatno olakšava svakodnevno poslovanje izvođača radova i komunikaciju sa nadzornim organima.

Aplikacija PlanRadar je u protekloj godini takođe dobila i ISO 27001 sertifikat, o primeni međunarodnog standarda informacione bezbednosti, čime je još jednom potvrđeno da su svi podaci koji se koriste i skladište u okviru aplikacije zaštićeni u skladu sa najvišim međunarodnim standardima.

Podelite ovaj tekst: