Kongres studenata elektrotehnike i računarstva 2024. – od 14. do 17. marta na Zlatiboru

Sa prošlogodišnjeg Kongres studenata elektrotehnike i računarstva

Sa prošlogodišnjeg Kongresa studenata elektrotehnike i računarstva

Centar za razvoj karijere studenata Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu je našao način da studentima olakša prve korake ka budućoj uspešnoj karijeri i sa tim ciljem već treću godinu za redom organizuje međunarodni studentski projekat Kongres studenata elektrotehnike i računarstva. Kongres je značajan za odgovore na pitanja sa kojima se studenti susreću pri kraju studija: kako posle fakulteta započeti svoju karijeru, da li je znanje koje su stekli tokom školovanja adekvatno za zaposlenje, kako najbolje predstaviti sebe kroz CV i pripremiti se za čuveni razgovor za posao.

“KSER”, kako je poznatiji među studentima, ove godine se organizuje na Zlatiboru od 14. do 17. marta i ponovo će na jednom mestu okupiti studente iz Srbije i regiona zajedno sa uvaženim profesorima i predstavnicima prestižnih kompanija koje posluju u oblasti elektrotehnike i računarstva, softverskog inženjerstva, telekomunikacija, elektronike i energetike. Učesnici Kongresa će imati priliku da slušaju predavanja eminentnih stručnjaka na neke od aktuelnih tema iz pomenutih oblasti, učestvuju na radionicama i panel diskusijama, kao i da razmene iskustva sa svojim kolegama iz drugih gradova i država, ali i da ostvare mogućnost sticanja praksi, stipendija i prvih zaposlenja.

Kongres je u prethodne dve godine posetilo više od 900 učesnika iz kojih su proistekle cele generacije mladih naučnika, istraživača i inženjera. Mnogi od njih se sa zadovoljstvom i ove godine vraćaju kako bi zajedno sa svojim iskusnim kolegama direktno promovisali nauku kroz investicije u znanje.

Verujemo da će i ovogodišnji Kongres studenata elektrotehnike i računarstva sa svojim kvalitetnim sadržajem i velikim brojem novih posetilaca, biti prvi korak ka početku uspešnih karijera mnogih studenata, navode organizatori ovog kongresa.

 

 

 

Podelite ovaj tekst: