Konkurs za polaznike programa „Pepsico start“ otvoren do 19. maja

Kompanija Pepsico Srbija objavila je početak konkursa za izbor polaznika druge generacije razvojnog programa za diplomce „Pepsico start“.

Aleksandra Stevović

I ove godine, cilj programa je selekcija najboljih kandidata koji su diplomirali, a koji će nakon jednogodišnje plaćene prakse imati mogućnost da se zaposle u ovoj kompaniji.

Konkurs je otvoren od 8. do 19. maja.

Diplomcima su na raspolaganju tri pozicije za profesionalni razvoj – pozicija održavanja u proizvodnji u fabrici u Magliću, kao i pozicija razvoja prodaje i pozicija logistike i distribucije u centrali kompanije u Beogradu. Zainteresovanim kandidatima za prijavu nije potrebno radno iskustvo, ali je poželjan liderski stav, orijentisanost na ostvarivanje rezultata i fleksibilnost, analitičnost, etičnost, odlično poznavanje engleskog jezika i napredno poznavanje MS Office paketa programa.

Nakon selekcije prijava, u uži krug će ući 30 najboljih kandidata koji će dobiti priliku da se uživo predstave, a samo šest će dobiti priliku za učešće u finalnom delu selekcije „Upoznaj Pepsico“, tokom kojeg će im menadžment predstaviti kompaniju iz prve ruke. Kandidati će videti i kako izgleda rad na terenu sa prodajnim timom, kao i u proizvodnji u fabrici u Magliću.

Prva generacija polaznika programa uspešno je završila obuku, a svo troje polaznika će karijeru nastaviti u kompaniji.

„Shvatila sam koliko je važno raditi u timu. Rad sa ljudima i praktična znanja koja sam usvojila za vreme programa su najdragocenije iskustvo, s obzirom na to da se na fakultetu daleko veći značaj pridaje teoriji. Kako više od 1200 zaposlenih radi u Marbo Productu, bila sam u mogućnosti da učim od supervizora, specijalista, kontrolora, ali i vrhunskih menadžera i da tako steknem širu sliku o kompaniji u kojoj radim, a to je najbitnije za svakog ko želi da napreduje u karijeri“, istakla je Aleksandra Stevović, koja će nastaviti da radi u sektoru marketinga kompanije Pepsico Srbija.

Bojana Vasiljević

Razvojni cilj projekta je doprinos mogućnosti razvoja mladih talenata i prilika da se tri diplomca koji pokažu pravi motiv, želju i posvećenost dalje profesionalno oblikuju.

„Kompanija Pepsico Srbija prepoznata je kao jedan od najboljih poslodavaca u Srbiji, što potvrđuje i osvajanje prestižnih priznanja Top Employer Serbia i Top Employer Europe treći put za redom. Kompanija pruža najviše standarde kada su u pitanju uslovi za rad zaposlenih, proces i negovanja talentovanih ljudi, proces učenja i liderstva“, istakla je Bojana Vasiljević, HR menadžer kompanije Pepsico za područje Zapadnog Balkana.

Zainteresovani diplomci se mogu prijaviti i informisati na sajtu www.pepsicostart.rs Proces selekcije biće zaokružen odabirom tri najbolja kandidata koja će jednogodišnju plaćenu praksu u kompaniji Pepsico Srbija početi u junu.

Podelite ovaj tekst: