Konkurs za „start-up“ projekte u oblasti kulture

Fondacija Marche, Privredna komora Ankone, Politehnički Univerzitet Marche, Grad Ankona i institut ISTAO, uz podršku Intesa Sanpaolo, međunarodne bankarske grupacije u okviru koje posluje Banka Inteza, objavile su 22. jula, drugi po redu, javni poziv za prijave u „Ecapital Culture Adriatic Start Up School“, školu namenjenu mladim ljudima iz zemalja jadransko – jonskog područja koja ima za cilj unapređenje kulturno-istorijske baštine regiona kroz razvoj inovativnih „start-up“ inicijativa.

konkurs-za-starup-projekteProjekat omogućava mladima da koristeći svoje veštine i kreativnost realizuju poslovne ideje u oblasti kulture i povežu se sa kolegama iz drugih zemalja.

Polaznici škole će pohađati predavanja, učestvovati u radionicama i analizirati studije slučaja i istraživanja iz oblasti razvoja i realizacije poslovnog plana, unapređenja tehnika za „start up“ projekte, kao i planiranja i pokretanja „start up“ inicijativa.

Poslovne ideje za pokretanje „start-up“ projekata koji doprinose zaštiti kulturne baštine do 15. septembra mogu prijaviti kandidati starosti do 40 godina iz osam zemalja jadransko – jonskog područja: Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Albanije, Hrvatske, Slovenije, Grčke i Italije. Prijavljivanje se vrši popunjavanjem obrasca na internet stranici http://startupschool.ecapital.it/.

Kandidati će prezentovati poslovne ideje, a potrebno je da imaju minimalno diplomu srednje škole i odlično poznavanje engleskog jezika. Selekcija najuspešnijih biće obavljena do 30.septembra, dok će se predavanja i radionice održati u italijanskom gradu Ankona između 17. oktobra i 16.decembra.

Projekat „Ecapital Culture Adriatic Start Up School“ pokrenut je 2015. godine, kada je školu pohađalo 25 mladih ljudi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Albanije, Grčke i Italije.

Podelite ovaj tekst: