KONTEH, Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi 22. i 23. marta

Studentska organizacija EESTEC LC Novi Sad u želji da studentima i diplomcima Univerziteta u Novom Sadu predstavi mogućnosti zaposlenja i razvoja karijere u kompanijama koje posluju u Srbiji, organizuje KONTEH – Sajam poslovnih mogućnosti i struĉnih praksi, 22. i 23. marta 2017. godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

KONTEH, koji se održava 11. put na Fakultetu tehničkih nauka, predstavlja jedinstveni sajam koji, pored prilika za zapošljavanje, nudi i raznovrsnu ponudu stručnih praksi i kao takav može da poveže kompanije sa dve bitne tačke za njihov razvoj: obrazovnim institucijama i ljudskim resursima (studentima, odnosno diplomcima kao kandidatima za posao).

Tokom prethodnih 10 veoma uspešnih sajmova zapošljavanja sakupljeno je oko 4000 kvalitetnih biografija. Na taj način smo pomogli mnogim studentima da pronađu posao ili mogućnost usavršavanja u nekoj od kompanija-učesnica.

Garant kvaliteta Sajma je odlična saradnja sa Fakultetom tehničkih nauka i Univerzitetom u Novom Sadu, Nacionalnom službom za zapošljavanje, Pokrajinskim sekretarijatom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, kao i Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu koji KONTEH07 proglašava najboljim sajmom zapošljavanja održanim do tada u Novom Sadu pod pokroviteljstvom tog sekretarijata.

U toku Sajma kompanije izlagači će, kao i prethodnih godina, imati priliku da predstave svoju delatnost studentima pomoću propagandnog materijala i kroz neposredni kontakt sa njima, kao i kroz prezentacije koje će biti otvorene za sve posetioce Sajma. Studenti i kandidati za posao će, sa druge strane, pored mogućnosti da na licu mesta uruče svoj CV poslodavcima za koje su zainteresovani, moći isti da ostave i u elektronskoj bazi koja će biti na raspolaganju svim kompanijama-učesnicama tokom narednih godinu dana, čime direktno sebi uvećavaju šansu za dobijanje radnog mesta ili prakse. Pored prezentacija kompanija, u toku trajanja Sajma u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka biće organizovane tribine i treninzi čiji je glavni cilj obuka mladih interesenata za posao da pravilno napišu CV i što uspešnije obave intervju za posao.

Podelite ovaj tekst: