On lajn sajam zapošljavanja

Sedmi put zaredom od 19. do 26. oktobra, održaće se najveći regionalni onlajn sajam zapošljavanja i obrazovanja „Virtualni dani karijera i znanja 2016“.

sajam-zaposljavanjaSajam će biti održan na web adresi www.dankarijera.com. Događaj organizuju tri najposećenija portala za zapošljavanje i obrazovanje u regionu iz Srbije sajt Poslovi.infostud.com, u saradnji sa Infostudovim sajtovima posvećenim obrazovanju, portal MojPosao.net iz Hrvatske i Posao.ba iz Bosne i Hercegovine.

Tokom osam dana trajanja sajma, posetioci će moći da pregledaju oglase za posao, prakse, obuke i kurseve za razvoj karijere, kao i da putem chat servisa razgovaraju sa poslodavcima i predstavnicima edukativnih ustanova.

Ove godine, uz veliki broj radnih mesta oglašenih na sajmu, fokus će biti na praksama, što je prilika za one kojima nedostaje radno iskustvo da ga na ovaj način steknu. Iako se sajam održava na Internetu, centralni događaj predstavljaju panel diskusije koje će se održati u prostorijama LINK grupe u Zemunu, tokom kojih će poslodavci i uspešni preduzetnici govoriti o značaju praksi, odnosu formalnog i neformalnog obrazovanja za razvoj karijere.

Onlajn sajam je proteklih pet godina imao preko 1.106.000 poseta, a samo prošle godine je zabeleženo rekordnih 256.000 poseta. Izlagači na sajmu su Telenor, Philip Morris, Infostud, Delhaize, Lion grupa, Milšped, Wurth, Delphi, Accenture, Nelt, Naftna industrija Srbije, Ernst&Young, TLScontact, Unicredit banka i eFront.

Od regionalnih izlagača, koji nastupaju istovremeno na sva tri tržišta prijavili su se Nestle, Infobip, Addiko banka i Lidl.

Podelite ovaj tekst: