Lenovo preuzima IBM-ove x86 servere

Kompanije Lenovo i IBM objavile su da su ispunjeni svi regulatorni uslovi da Lenovo preuzme od IBM-a posao sa x86 serverima i predviđaju da će to preuzimanje biti zaključeno 1. oktobra. Lenovo će nakon toga postati treći najveći igrač na globalnom tržištu servera vrednom 42,3 milijardi dolara

– Zaključenjem akvizicije servera x86, Lenovo će proširiti mogućnosti svojih hardvera i uređaja i biće plasirana na jako treće mesto na globalnom tržištu servera. Kombinovanjem globalne rasprostranjenosti, efikasnosti i operativne izuzetnosti kompanije Lenovo sa legendarnim kvalitetom, inovacijama i uslugama IBM-a siguran sam da ćemo imati prednost nad konkurencijom koja će nam pomoći da dostignemo profitabilan rast i da stvorimo globalnog lidera – rekao je Yang Yuanqing, predsednik i izvršni direktor kompanije Lenovo.

Ovaj dogovor je rezultat dugogodišnje saradnje koja je započeta 2005. godine, kada je Lenovo preuzelo poslove sa PC računarima kompanije IBM. Kada bude završena akvizicija poslova Motorola Mobility kompanije Google, Lenovo će zauzeti treće mesto najvećeg proizvođača smart telefona u svetu, i nastaviće da jača svoju poziciju među top tri proizvođača pametnih prenosnih uređaja – PC računara, tableta i smart telefona.

Podelite ovaj tekst: