LG inovator godine General Motorsa

Za inovativne tehnologije uključujući i P-OLED digitalno kokpitsko rešenje za nove modele Kadilaka, General Motors, lider automobilske industrije odao je priznanje kompaniji LG Electronics

GM nagrada

Kompanija LG Electronics (LG) dobila je prestižnu nagradu za inovaciju od lidera u automobilskoj industriji General Motorsa (GM) na dodeli nagrada za najbolje dobavljače u prethodnoj godini. Ovo je ujedno bila i prva virtuelna ceremonija automobilskog giganta. Među mnogobrojnim inovacijama, kompanija LG, zajedno sa sestrinskom kompanijom LG Display dobila je priznanje za revolucionarnu P-OLED tehnologiju koja se koristi u modelima Kadilak Escalade za 2021. godinu. 

Tehnologija P-OLED u kokpitu Kadilak Escalade-a za 2021. godinu zaslužna je za impresivni kontrolni panel legendarnog terenca, ali je ujedno i prvenac naprednog rešenja za digitalne kokpite u komercijalnom vozilu. Displej od 38 inča se sastoji od tri različita P-OLED ekrana, a najveći ima dijagonalu od 16.9 inča. Tri zakrivljena ekrana čine komandnu tablu koja će prikazivati sve osnovne podatke o vozilu, zajedno sa centralnim stalkom za audio i video prikaze, kao i jednostavnu navigaciju. Futuristička komandna tabla kompanije LG daje širok ugao prikaza, neuporedivu fleksibilnost dizajna i mnogo bolji interfejs između čoveka i mašine.

Ovogodišnjoj ceremoniji dodele nagrada prisustvovalo je više od 100 kompanija iz 15 zemalja koje su prepoznate kao glavni dobavljači GM-a, od čega je svega pet kompanija dobilo prestižnu nagradu za inovativnost. Kompanije LG Electronics i LG Display su pobrale pohvale za isporuku vrhunske automobilske tehnologije i delova koji će poboljšati performanse vozila i unaprediti iskustvo tokom vožnje. Ovo je drugi put da kompanija LG osvaja nagrade na takmičenju za najboljeg dobavljača godine, jer je i 2016 dobila Overdrive nagradu, zajedno sa LG Chem, za inovativne tehnologije i delove za električna vozila General Motorsa.

“Čast nam je da nas jedan ovakav lider u industriji kakav je General Motors vidi kao inovatore, i kompanija LG će se truditi da bude partner koji razume potrebe kupaca i razvija se u skladu sa tim“, rekao je Kim Jin-Young, predsednik odseka LG za komponente i rešenja u vozilima. “GM i LG dele viziju da enterijer vozila kao najsavremeniji sistem treba da omogući vozačima da kućni komfor prenesu u vozilo.“

Kompanija LG Electronics nastavlja blisku saradnju sa GM na različitim poljima, a od 2015. godine je dobavljač 11 bitnih delova za glavno električno vozilo GM – Bolt EV, uključujući informaciono-zabavne sisteme, instrumentalne i pogonske komponente.

Podelite ovaj tekst: