Lidl širi mrežu saradnika: Organizovan “Dan dobavljača” sa Privrednom Komorom Srbije

Tokom „Dana dobavljača“, koji su po drugi put organizovale Privredna komora Srbije (PKS) i kompanija Lidl Srbija, zainteresovanim domaćim proizvođačima voća i povrća predstavljene su mogućnosti uključivanja u lanac dobavljača kroz očekivane uslove, standarde kvaliteta i proces selekcije kojima se Lidl Srbija rukovodi prilikom izbora partnera. Istom prilikom, lokalni dobavljači su tokom direktnih razgovora kompaniji predstavili asortiman, količine i način proizvodnje.

Predstavnici Lidla Srbija sa predstavnicima Privredne komore Srbije

Sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije Žarko Malinović istakao je da je ovo samo jedan u nizu događaja koji će se ubuduće organizovati kako bi se jačao lanac snabdevanja u Srbiji.

„Ovo je drugi put od kada kompanija Lidl Srbija posluje u našoj zemlji da smo organizovali Dan dobavljača za ovu kategoriju proizvoda, a sa ponosom mogu reći da smo prošle godine, čak trećinu učesnika uvrstili u Lidlov lanac snabdevanja. Na taj način, ne samo da jačamo domaću privredu, već i konkurenciju u retail sektoru“, istakao je Malinović i dodao kako se godinu dana nakon otvaranja prve Lidl prodavnice srpsko tržište značajno unapredilo, čemu je, kako je rekao, doprineo i novi format Lidl prodavnice koji je doveo do kvalitetnije konkurencije.

Generalni direktor kompanije Lidl Srbija, Tomislav Šapina, istakao je kako odgovarajući na zahteve potrošača, sektor nabavke ove kompanije veliku pažnju posvećuje pažljivom odabiru proizvoda sa najboljim odnosom cene i kvaliteta.

Razgovori učesnika i predstavnika Lidla Srbija

„Budući da su nam kvalitet i svežina proizvoda na prvom mestu, zadatak sektora nabavke je da upozna potencijalne dobavljače od kojih uvek zahtevamo ispunjavanje standarda, te zato sagledavamo način njihove proizvodnje. Svakako težimo da ponudimo i domaće proizvode, čime ne samo da izlazimo u susret potrebama potrošača, već i podržavamo razvoj srpske privrede“, rekao je Šapina.

Podsećanja radi, kompanija Lidl Srbija je i u oktobru 2017-te godine sa Privrednom komorom Srbije organizovala ovakav tip događaja za prvi plasman voća i povrća, i sklopila sporazume sa trećinom prisutnih dobavljača.

Događaj predstavlja priliku za ostvarivanje saradnje sa Lidlom koji u Srbiji trenutno ima 30 prodavnica u 22 grada, a u narednim mesecima se očekuju konkretni rezultati sastanka.

Podelite ovaj tekst: