Marera Property Management učvršćuje poziciju u razvoju i upravljanju nekretninama

Kompanija Marera Property Management (MPM), jedina kompanija na domaćem tržištu sa sveobuhvatnom integrisanom platformom za razvoj i upravljanje nekretninama, preuzela je 100 odsto vlasničkog udela u Marera Construction-u – kompaniji, koja je do nedavno poslovala kao preduzeće „GP Nikolić“ iz Kraljeva.

Prethodno je u avgustu 2020. godine, kompanija MPM akvizirala 70 odsto vlasničkog udela u tadašnjem preduzeću „GP Nikolić“, renomiranom ekspertu na polju strukturnog inženjeringa sa višedecenijskim iskustvom u realizaciji infrastrukturnih, industrijskih I objekata komercijalne namene.

„Integracija strukturnog inženjeringa u portfolio naših usluga pruža dodatnu vrednost investitorima i u sinergiji sa već postojećim uslugama u segmentu razvoja i upravljanja građevinskim projektima doprinosi jačanju naše tržišne pozicije,“ izjavio je Danilo Pušonja, generalni direktor kompanije MPM.

Marera Construction bavi se projektovanjem i proizvodnjom prefabrikovanih betonskih konstrukcija. Pored osavremenjivanja pogona nekadašnjeg preduzeća „GP Nikolić“ u Kraljevu, Marera Construction će u septembru tekuće godine otvoriti drugi proizvodni pogon u Novom Sadu.

MPM je relativno mlada kompanija, koja se bavi razvojem, upravljanjem i održavanjem kancelarijskih, industrijskih i maloprodajnih objekata. Za nepune tri godine, MPM je razvio portfolio od 560. 000 kvadratnih metara upravljanih i održavanih prostora za više od 300 klijenata.

Najistaknutiji projekti u komercijalnom segmentu su rekonstrukcije znamenitosti glavnog grada poput Kalemegdan Biznis Centra, Palate Beograd i zgrade BIGZ-a.

Podelite ovaj tekst: