MARIJA MALOVIĆ: Digitalni kanali – najmoćnije sredstvo komunikacije

Da smo pre 20 godina imali ovakvu pandemiju, ekonomska katastrofa bi bila znatno veća od ove sadašnje. Bez pametnih telefona, tableta, laptopova i ostalih uređaja za komunikaciju koje danas svaki dom ima, komunikacija i marketing bili bi praktično neizvodljivi u uslovima na koje smo svi morali da se priviknemo.

Nataša Stanisavljević (levo), gradska sekretarka za socijalnu zaštitu, i Marija Malović, Imlek

Poruke namenjene potrošačima ne bi mogle da im budu dostavljene bez adekvatnih komunikacionih kanala, kao što su digitalni kanali, koji su u eri pandemije korona virusa postali najmoćnije sredstvo komunikacije.

Može se reći da je pandemija u potpunosti promenila pogled na marketing i komunikacije i u prvi plan stavila digitalne kanale, koji će sigurno i nakon ove situacije ostati primarno sredstvo komunikacije i oglašavanja.

U ovakvim situacijama, važno je da kompanija razume kako se ljudi, tačnije potrošači, osećaju. U početku susreta sa virusom, ljudi su bili preplašeni i zbunjeni, a naš zadatak je bio da kreiramo jasne poruke podrške i stabilnosti. Zbog toga smo se u tom periodu fokusirali na pomoć stanovništvu. Odgovornost kompanije Imlek ogledala se u odazivu na poziv Vlade Republike Srbije, nakon čega je obezbedila sredstva za kupovinu sedam respiratora za lečenje pacijenata sa najtežim oblicima bolesti Covid-19, koji su raspoređeni u zdravstvene centre širom Srbije. Više desetina tona mleka donirano je pacijentima i osoblju najvećih medicinskih centara u Republici Srbiji, a na preporuku Skupštine grada Beograda donirane su i značajne količine mlečnih proizvoda Banci hrane koja je dalje distribuirala robu najugroženijem stanovništvu. Pomagali smo i zemljama regiona u kojima Imlek posluje, te su robna i medicinska pomoć upućene i Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. U jeku pandemije, kompanija je odlučila da usled novonastale situacije preuzme dodatno mleko od farmera kojima je otkazan otkup, bez smanjenja otkupne cenu mleka kooperantima. Kompanija Imlek sarađuje sa oko 4.000 farmera-kooperanata na teritoriji Republike Srbije, a dnevni otkup mleka je blizu milion litara.

Podelite ovaj tekst: