Matica i dijaspora: Istraživanje Tesline naučne fondacije – prvi korak ka boljoj saradnji

Filadelfija (SAD), 27. oktobar 2020. – Tim sociologa, psihologa i stručnjaka za komunikacije okupljen oko Komunikacionog centra za saradnju srpske dijaspore i matice pod pokroviteljstvom Tesline naučne fondacije (TNF) iz Filadelfije kreće sa velikim istraživanjem od koga se očekuje da pravilno definiše probleme i predloži moguća rešenja u vezi sa budućnošću srpskog naroda i povezivanja svih Srba iz sveta (dijaspore) sa maticom.

“Teslin Narod”, autor samouki srpski slikar Zoran Anđelković, član TNF

Istraživanje će se obaviti putem Interneta, biće anketirano više od 5.000 pripadnika srpskog naroda širom sveta.

Posebno osmišljen i dizajniran upitnik, svi zainteresovani mogu samostalno popuniti na adresi www.teslinnarod.com, a predlagači najkvalitetnijih ideja imaće priliku da ih detaljnije obrazlože putem društvenih platformi Tesline naučne fondacije (TeslaTalk.TV, Zoom video konferencije, socijalne mreže itd).

Takođe, neki od njih će biti intervjuisani u okviru projekta “Teslin narod”, u nastavku dokumentarnog serijala, pod istim imenom, čiji je idejni tvorac Nikola Lončar, osnivač i predsednik Tesline naučne fondacije iz Amerike.

Projekat istraživanja stavova srpske dijaspore i matice podržala je Uprava za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

izvor: Teslina naučna fondacija (TNF)

Podelite ovaj tekst: