Međunarodni festival vina u Novom Sadu od 13. do 15. juna

Trg slobode u Novom Sadu ponovo će biti domaćin Interfesta, najstarijeg međunarodnog festivala vina u Srbiji, od 13. do 15. juna. Šesnaesto izdanje festivala ponudiće posetiocima vrhunska vina, delikatese najvišeg kvaliteta, zanimljive radionice i raznovrstan muzičkih program

Dolazak na festival najavilo je više od 100 vinarija

Dolazak na Intefest najavilo je više od 100 vinarija sa najboljim proizvodima. Posetioci festivala imaće priliku da probaju vina, ali i da nauče mnogo o načinu uzgajanja vinove loze, različitim vrstama vina, kako da prepoznaju kvalitet ovog pića i uživaju u njemu, uz odgovarajuću hranu.

Deo programa Interfesta su i delikatesi, kao i muzički program, koji je kombinacija lokalne tradicije tamburaša sa zvukom džeza, regea, evergin melodija.

„Još od 2004. godine promovišemo vino kao izvor uživanja, ali i kao važan privredni i turistički proizvod. Festival povezuje vrhunsko piće sa kvalitetnom hranom iz Vojvodine odnosno iz Srbije, spaja vino sa kulturnom i turističkom ponudom. Zato je Interfest važan ne samo za proizvođače vina, već i za gastronome, ugostitelje, trgovce, turističke radnike, za grad Novi Sad i ceo region“, rekla je Nataša Budisavljević Radišić, osnivač Interfesta.

Interfest je prvi međunarodni skup vinara, koji je organizovan u Srbiji. Od 2004. godine do danas okupio je više od 200.000 posetilaca i vinske kuće iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Rumunije, Mađarske, Austrije, Italije, Francuske, Španije, Portugalije, Nemačke, Argentine, Čilea, Južne Afrike i Australije.

Interfest je otvoren od četvrtka 13. juna, do subote 15. juna, od 19 časova do ponoći.

Podelite ovaj tekst: