MESEČNI HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Šta kažu zvezde za biznis u aprilu

poslovni-horoskopOvan

Imaćete ne samo mnogo ideja u vezi sa poslom nego i neke nove ponude koje nećete želeti da propustite. Finansijska situacija mogla bi značajno da se popravi ukoliko budete započeli samostalan projekat u kojem će vam pomoći jedna iskusna Vaga ili Jarac, koji su po rangu iznad vas. Bićete skloni donošenju zaključaka na osnovu subjektivnog mišljenja i popustljivi prema onima koji možda to ne zaslužuju.

Bik

Ozbiljno razmišljate o primeni nekih savremenijih modela u poslovanju i delujete vrlo ambiciozno pred svojim saradnicima. Prednost dajete poslovima koji donose praktične rezultate. Imate dovoljno energije i želite da poboljšate svoj materijalni status. Taktika koju primenjujete predstavlja mudriji obrazac poslovnog ponašanja. Očekuje vas napredovanje na poslovnoj lestvici.

Blizanci

Možete dobiti nove poslovne ponude, ali i mnogo toga nejasnog ili nedovoljno precizno definisanog, naročito kada se radi o ugovorima, važnim dokumentima, čak je moguć i prekid saradnje. Jednom rečju, otvorite četvore oči kada su poslovi u pitanju. Tokom ovog perioda biće vam najpotrebnija dobra koncentracija, jer možete da pravite nepotrebne greške u poslovanju.

Rak

Mnogima smetaju vaša popularnost i uspeh. Oni pripadnici ovog znaka koji su dobrog materijalnog stanja ili imaju svoj privatni biznis moraće da nađu dobre računovođe. Ukoliko ste ambiciozni u pogledu poslovanja sa strancima, studirate, usmereni ste ka umetnosti, sportu ili isključivo orijentisani na sebe i svoje sposobnosti, talente, za vas nema problema, uspećete da ostvarite bar neki od ciljeva koje ste zacrtali.

Lav

Sredinom meseca dobićete neka nova zaduženja. Ovo je odličan period ukoliko se bavite marketingom. Bitno je da se pobrinete da ne prelazite budžet. Ukoliko budete pokazali da možete dobro da radite sa manje novca, utabaćete sebi put za još bolje poslove. Možete biti skloni donošenju odluka koje nisu za vas najpovoljnije i možete biti rukovođeni nerealnim ambicijama.

Devica

Ovaj mesec je kao stvoren za ostvarenje većih ciljeva. Ako radite na premeštaju u okviru firme, imaćete podršku osoba na položaju. A ukoliko prelazite u drugu, bolju firmu za vas, prijatelji su ti koji će vas u tome podržati. Samo ne budite skromni i neodlučni. Sredinom meseca očekujte povišicu ili veći novac po drugom osnovu. Krajem meseca projekat iz snova će se ostvariti.

Vaga

Jedan prilično bezbrižan period je pred vama, što nosi i određene prednosti, ali i dosta opasnosti. Prednost je u vašem ležernom stavu jer nećete dopustiti da vas tek tako bilo šta izbaci iz takta, a mana je u vašem subjektivnom odnosu prema nekim problemima koje ćete ipak morati da rešavate. Urgentnost je rešavanje finansijske situacije. Lavove izbegavajte jer vas svojim detinjastim zahtevima mogu izbaciti iz takta.

Škorpija

Ovo je naporan period za vas, kao i uvek kada Sunce prelazi preko znaka Vodolije. Ne samo da vas čeka veliki posao koji niste završili, nego morate da sredite i pitanje finansija, nekretnina i pozabavite se i pitanjima u vezi sa porodicom, koja je prilično nametljiva u svojim zahtevima. Ma kog da ste uzrasta, ponašate se prema svima veoma zaštitnički i trudite se da zavedete red u svim segmentima života. Neko će vam ponuditi da radite za njega i verovatno će se raditi o dobrostojećoj firmi u okviru koje ćete moći vrlo brzo da napredujete.

Strelac

Na poslu ste nezamenjivi, mnogobrojne ideje će smenjivati jedna drugu, ali je potrebno da pokažete više istrajnosti. Ne treba da se zadovoljavate početnim dobrim razvojem situacije na poslu. Iako vam gotovo sve ide lako od ruke, ako radite u privatnoj firmi, morate pokazati više inicijative i više istrajnosti. Nemojte se previše opuštati jer stvari ponekad lako mogu da krenu naopako.

Jarac

Veoma ste aktivni i spremni da uđete u nov posao, iako možda niste to planirali. Bićete otvoreni za svaku vrstu saradnje, naročito ako se bude radilo o poslu koji vam je nekada bio hobi ili ste razmišljali da se tome jednog dana posvetite. Realna mogućnost je da krenete u još neki paralelni posao, čak i ako imate sasvim solidne prihode. Dodatni prihodi su uvek dobrodošli a u ovom periodu ima izgleda da ih relativno lako ostvarite.

Vodolija

Imate dovoljno snage da se suočite sa svim onim što vam se dešava i izborite za sebe. Potreba za dokazivanjem se u vama probudila i ništa vas neće sprečiti u vašim namerama. Uspešnije funkcionišete sa šefom nego sa najužim saradnicima. To znači da ćete bolje prolaziti i na finansijskom planu. Ali, budite oprezni. Nemojte previše novca da potrošite. Najveći deo godine je tek pred vama a tek tada ćete imati priliku da zaradite dodatni novac.

Ribe

Spremite se za obiman rad, moguće do iscrpljivanja. Trudite se da prevaziđete samog sebe pa iako su vaši rezultati u odnosu na druge izuzetni, verovatno ste nezadovoljni. Nemojte očekivati od drugih da mogu da vas prate. Potrebno je da učestvujete u bitnim dešavanjima na radnom mestu. Ovako povoljni uticaji ponoviće vam se tek za nekoliko meseci. Budite aktivni. A za novac ne brinite, stiže vam.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

 • SA LONDONSKOG MEDIJA FORUMA ZA SOCIJALNE MREŽE – SOCIAL MEDIA WORLD FORUM: Strategija digitalnog nastupa
 • DOPRINOS RAZVOJU DRUŠTVENE ZAJEDNICE: Nagrade za društveno odgovorno poslovanje
 • Šesti rođendan Dunav dobrovoljnog penzijskog fonda: Imovina fonda 7,2 milijarde dinara
 • INICIJATIVE ZA OSNAŽIVANJE ŽENA U BIZNISU: Žensko preduzetništvo osnova razvoja
 • O JEDNOM OD NAJSNAŽNIJIH MOTIVACIONIH FAKTORA: Potraga za smislom na radnom mestu
 • POSLE IZLASKA HRVATSKE IZ CEFTA I ULASKA U EU: Povlašćeni uslovi za TDR?
 • URUČENO TRADICIONALNO PRIZNANJE RTV STUDIO B: Doktorki Mileni Jauković nagrada “Najbeograđanin”
 • ACTAVIS UPOZORAVA DA JE SRBIJA NESLAVNI ŠAMPION PO BOLESTIMA SRCA: I ove godine napravite „Korak za srce“
 • MK MOUNTAIN RESORT DOBITNIK PRESTIŽNOG PRIZNANJA “BEST BUSINESS DESTINATION”: Najbolja kongresna destinacija
 • PREDSTAVLJEN PROJEKAT “PROMOCIJA EKOTURIZMA I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE VLASINSKOG JEZERA”: Vlasina – budući srpski turistički hit
 • NOVA GENERACIJA LIDERA U SRBIJI: Uspeh kao jedina opcija
 • FILIP KOTLER, DŽON BOVEN, DŽEJMS MEJKENS: MARKETING U UGOSTITELJSTVU, HOTELIJERSTVU I TURIZMU (13): Strategija pozicioniranja
 • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (3): Kako zadržati radnike
 • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. maja 2013.
Podelite ovaj tekst: