MESEČNI HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Šta kažu zvezde za biznis u julu i avgustu

poslovni-horoskopOvan

U letnjem periodu očekuju vas novi poslovni kontakti i bolji uslovi za rad. Potrebno je da prihvatite određeni stepen poslovnog rizika, kao osnovni uslov za dalje napredovanje i uvećanu zaradu. Položaj planeta podstiče vaš stvaralački impuls i potrebu za ličnim usavršavanjem. Vaša karijera će se bitno promeniti samo se dobro usredsredite na plan i akciju. Radite timski i sve će vam se isplatiti.

Bik

Iako je leto vreme odmora, vi ste zainteresovani za novi posao koji će iziskivati puno putovanja. Niste zadovoljni sadašnjim poslom jer smatrate da je spor i dosadan. Ali, niste sigurni da li da krenete u nepoznato, sa više rizika i sa većom nagradom. Na vama je da odlučite. Dajte sve od sebe jer vi to možete. Rizikujte, zvezde su vam naklonjene da u ovom poduhvatu uspete.

Blizanci

Došlo je leto i veoma je važno da u ovom periodu napravite pauzu. Dugo ste naporno radili. Uradili ste i deo posla za koji su drugi bili zaduženi. Vaša intelektualna snaga je dovedena do granica izdržljivosti. Zato je bilo i grešaka i problema u poslu. Posle odmora, u drugoj polovini avgusta očekuju vas novi poslovi, kao velika šansa za novo poglavlje u vašem životu. Uspeh ćete sigurno postići.

Rak

Ukoliko želite da budete uspešni na poslu onda morate malo da usporite. Iako je vama nemoguće da zamislite da se malo opustite, morate sa distance da sagledate da li stvari koje radite, radite ispravno. Samo tada ćete moći da imate novi pristup problemu koji postoji već duže vreme sa kolegama, a koji morate da rešite. Kada to rešite imaćete više uspeha u poslu, a to znači i da će se vaša finansijska situacija popraviti.

Lav

Iako su postojali dobri uslovi za uspešan rad, niste ih najbolje iskoristili u prvom delu godine. Vaše kolege su to primetile i već su izneli stavove i sagledali nastale probleme. Na vama je da izvučete pouku iz svega toga. Odmorite se u letnjem periodu i pokušajte da uspešnije nastavite u drugoj polovini godine. Možda bi bilo dobro da idete na usavršavanje. Imate za to energiju, a usavršavanje će vam otvoriti nove mogućnosti.

Devica

Vi ste pravi timski igrač. Ali, probajte da se i vi lično više istaknete. Dajte sve od sebe i postarajte se da dokažete svoju poziciju. Naravno, nećete time sabotirati druge. Ali, možda je vreme da potražite vođu i to – baš u sebi. Ako to ne volite, uvek se možete vratiti i biti običan, timski igrač. Tokom ovog leta spoznaćete na sasvim novi način koliko i sami, bez tima, možete da budete uspešni.

Vaga

Iako je letnji period, pritisak na poslu će se pojačati. Pred vama su novi izazovi, iako ste željni mira i odmora. Moraćete da balansirate. Poslovne veze su veoma važne, vi to dobro znate i zato ćete i tokom letnjih meseci biti stalno u poslovnim kombinacijama. Vaša dobra energija privući će pažnju nekim veoma bitnim ljudima i klijentima. To su nove šanse za poslovno angažovanje, ali pre toga nađite vremena za odmor.

Škorpija

Male frustracije na poslu neće ugasiti optimizam koji imate za rad. Imali ste puno konflikata proteklih meseci ali vi ste naučili kako da ih prevazilazite. Iako je leto vi ćete morati da radite u velikom stilu. Dobićete i dobar savet od nekog veoma uspešnog. Verujte svojoj intuiciji u tom slučaju. Pronađite način da uspešno sarađujete sa svojim kolegama. Mnogi će dobiti priliku za promenu posla kakvu su odavno želeli.

Strelac

Moguće je da ćete biti toliko zaokupljeni planiranjem vašeg letnjeg odmora, da će vam biti pomalo teško da se skoncentrišete na poslu. Nažalost, imaćete posla i tokom leta, pa ćete morati i to da odradite. Dobro preispitajte svoje želje: šta zaista volite a šta ne volite u vezi sa vašim poslom. Potreba za menjanjem svega oko sebe doneće vam i poneku glupost. Tokom leta će vam vaš partner biti najbolji oslonac i savetnik u poduhvatima.

Jarac

Niz planeta u opoziciji na vaš znak učiniće vam jul napornim mesecom, ali i idealnim za godišnji odmor. Mnogo ćete razmišljati o tome kako vas drugi prihvataju i kako da izađete iz nekih složenih situacija koje su stvorene na poslu. Loši odnosi sa kolegama će se pogoršati. Ali, rešićete te probleme lakše nego što ste očekivali. Samo ostanite hladni i pribrani. Ne zamarajte se previše i opustite se. Posle letnje pauze sve će biti bolje.

Vodolija

Ovo leto će za vas početi kasnije jer ćete verovatno menjati kolegu na poslu. Stoga ćete u julu imati i više zadataka nego inače. Zavisno od vrste posla, neki će raditi od jutra do sutra, dok će drugi ipak uspevati da se „provuku“. Ali, za one koji rade biće to dobar period – iznenadiće rezultatom i sebe i druge. Šef će primetiti koliko ste posvećeni poslu. Sve će se završiti dobrim vestima o povišici. Uspećete da se odmorite, ali tek krajem leta.

Ribe

Dok drugi uživaju u letnjem odmoru, određene nejasnoće u vezi sa vašom karijerom dodatno će vas uznemiriti. Ali, umesto da brinete što nije sve sjajno, prihvatite posao koji imate. Na kraju krajeva, perfektan plan vrlo često se izjalovi. Ponekad, određena doza neizvesnosti može biti vrlo uzbudljiva, ako tome pozitivno pristupite. Bićete veoma zauzeti nekim velikim projektom, pa nećete imati vremena da razmišljate o bilo čemu drugom.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

 • ODLUKA NBS O UPRAVLJANJU TOKOVIMA GOTOVINE: Zašto je važna mašinska provera novca
 • TROMOST ADMINISTRACIJE SPUTAVA KONKURENTNOST KOMPANIJA I PRIVLAČENJE INVESTICIJA: Zajednički posao regiona
 • MLADI MENADŽERI SEKCIJE SAMPLE PROSLAVILI JOŠ JEDNU GODIŠNJICU: “Dame u biznisu” za treći rođendan
 • KONFERENCIJA: ŽENE U ODBORIMA DIREKTORA U SRBIJI: Žene nose „dvostruki teret“
 • POTREBE I IZAZOVI ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA U SRBIJI: „Preduzetnice nužde“ i „preduzetnice šanse“
 • U ŠEĆERANI U PEĆINCIMA 5. JULA POTPISAN UGOVOR: EBRD ulaže 50 miliona evra u MK grupu
 • USPEŠNO POSLOVANJE NEMAČKE KOMPANIJE BOŠ U SRBIJI I REGIONU: Očekujemo dalji rast prometa
 • ZNAČAJ KONSALTINGA: NIŠTA BEZ DOBRIH POSLOVNIH INFORMACIJA: Zašto su važne analiza i sinteza
 • U BORU RADI FABRIKA MERNIH UREĐAJA ZA DALJINSKO OČITAVANJE I UPRAVLJANJE POTROŠNJOM STRUJE EWG: Bodiroga investirao osam miliona evra
 • ADRENALINSKA AVANTURA NA KOPAONIKU: Čari leta na najvećoj srpskoj planini
 • FILIP KOTLER, DŽON BOVEN, DŽEJMS MEJKENS: MARKETING U UGOSTITELJSTVU, HOTELIJERSTVU I TURIZMU (16): Taktika privlačenja gostiju
 • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (6): Eksploatisanje uspeha
 • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2013.
Podelite ovaj tekst: