MESEČNI HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE Šta kažu zvezde za biznis u oktobru

Ovan

Ovaj mesec će vam proleteti, uz znatan oljitak na poslovnom planu: novi projekti, artneri, poslovi. Potrudite se da sve što možete pretvorite u delo. Imaćete podršku kolega i niko neće stajati na putu boljitku. Sve što radite prekontrolišite, bavite se ciframa, proračunima, ulazima i izlazima, sve dobro isplanirajte. Što se finansija tiče, ne trošite bespotrebno već napravite rezervu za ostatak meseca.

Bik

Oktobar je još jedan mesec koji ćete pamtiti po dobrom. Dobar trend je krenuo već od prvih dana ovog meseca. Neke kockice koje su dugo vremena rasute, konačno počinju da se slažu i vi ćete od toga profitirati. Šefovi i saradnici videće da imate dobar pristup poslu, da ne grešite i završavate ono što se od vas očekuje. Za one koji su u privatnom poslu, ovo je dobro vreme za investicije.

Blizanci

Rizičan mesec je pred Blizancima. Zato pazite šta radite i pokušajte da što manje rizikujete ili pravite poslovne greške. Na poslovnom planu neće cvetati ruže, a svaka greška mogla bi skupo da vas košta. Ovo definitivno nije mesec za nove stvari ili za pokretanje bilo kakvih novih poslovnih projekata. Nije ni mesec za materijalna ulaganja, niti za poslovna partnerstva. Ovo je mesec za skromnost i zadovoljstvo onim što je urađeno.

Rak

Ovaj poslovni mesec ćete želeti da što pre zaboravite pošto će biti prilično loš. Neće vam polaziti za rukom da uspostavite kontakte ni sa kolegama na poslu, ni sa partnerima. Zato izbegavajte da radite bilo šta novo, jer možete da zabrljate. Retrogradni Merkur i Venera u Devici su tu da vas muče ovog oktobra. Konsultujte se samo sa ljudima za koje ste sigurni da će biti uz vas i kada vam ništa ne polazi za rukom.

Lav

Imate podršku Jupitera koji će vam pomoći da se u oktobru nekako skrpite i pregurate do sledećeg meseca. Nikakvih boljitaka, ni pomaka na gore već poduže vremena. A za to ste sami krivi. Imate šansu ali volja je problem koji vas već dosta dugo koči. Zato razmislite da li je sada pravi trenutak da malo više zasučete rukave i da poradite i stvari koje možda nikada do sada niste radili, o kojima nikada niste ni pomišljali, i da krenete da radite i stvarate.

Devica

Dajte sve od sebe da stvorite nešto, a kasnije smanjite tempo ako ne budete mogli da izdržite toliki radni napor. Inače, imaćete podršku Jupitera, pa ne bi trebalo da se brinete za rezultate ako budete marljivo radili i brižljivo planirali to što radite. Ne dozvolite samo da radite neke šablonske
stvari pošto je period ispred vas pun kreativnosti. Zato možete da smišljate, planirate, pokušavate.

Vaga

Tokom ovog meseca ćete imati dosta toga da naučite. Naredni period bi mogao da bude period vaše afirmacije i sticanja novih veština. Generalno, zaposlene Vage nemaju puno problema u prethodnom periodu, a naredni bi samo trebalo da bude bolji. Uz vaše sazvežđe je Sunce koje vas obasjava i daje vam toliko potrebnu energiju za radne pobede. Period je dobar za poslove na udaljenim tržištima i u inostranstvu.

Škorpija

Ovo je mesec u kome bi mogli da zablistaju svi oni koji do sada nisu uspeli u poslovnim odlukama zbog nekih unutrašnjih nemira, zbog straha od neuspeha. Očekuje se da finansijsko stanje tokom meseca ne bude gore od prošlomesečnog. Moraćete da naučite da štedite da biste bili mirniji. Ovo je dobar period za privatnike, vlasnike i suvlasnike, moguća su sklapanja novih poslova, a naročito za one koji rade sa inostranstvom.

Strelac

Dobar mesec je pred vama. Mesec pun mogućnosti koje biste morali da iskoristite, bar deo njih. Ono na šta treba da obratite pažnju tokom oktobra su ulaganja svih vrsta. Ako treba nešto novo da naučite, da pokušate nešto što do sada niste radili, ovo je odlično vreme za to. Ako treba da uložite
novac za poboljšanje posla ovo je dobar period, pa uradite to što je potrebno. Sve to radite za budućnost i sve će vam se vratiti.

Jarac

Oktobar bi trebalo da bude najbolji tokom ove godine za Jarčeve. Period je prepun mogućnosti za unapređenje karijere i za veće prihode. Ovo je i mesec tokom koga morate da verujete u vaše ciljeve, da se držite unapred zacrtanog plana, da uložite maksimalan trud, makar po ceni odricanja od svega ostalog. Imate šansu da uradite nešto što ste cele godine čekali, pa uradite to. Najbolje će proći oni koji imaju svoje privatne poslove.

Vodolija

Tokom ovog oktobra profitiraće svi oni čiji su poslovi bazirani daleko i u kojima se sarađuje sa strancima. Ovog meseca će vam biti potrebni prijatelji koji će biti uz vas, pošto će vam podrška u više navrata biti i te kako potrebna. Period od prvih 10 dana meseca je nepovoljniji od ostatka
meseca, zato se trudite da sve važne stvari obavljate u periodu od 10. pa nadalje.

Ribe

Ako ste tokom prošlih nekoliko meseci vredno radili i počeli nove poslove, već od ovog meseca biste mogli da uživate u plodovima svog rada, ako ne odmah u budućnosti sigurno hoćete. Problemi sa ljudima iz poslovnog okruženja bi trebalo da su stvar prošlosti, pa se nemojte začuditi ako sada budete u dobrim odnosima i sa ljudima sa kojima nikada niste bili dobri, čak možda dobijete njihovu podršku u bitnim situacijama.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • NATAŠA KUZMANOVSKI, DIREKTORKA IDENTITETA I KOMUNIKACIJA UNIKREDIT BANKE SRBIJA Podrška malim preduzećima putem kreditne linije EBRD
  • MEĐUNARODNI SAJAM NAMEŠTAJA, OPREME I UNUTRAŠNJE DEKORACIJE I SAJAM MAŠINA, ALATA I REPROMATERIJALA Najveća smotra nameštaja, mašina i alata u regionu
  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • Šampion humanosti kompanije Metro
  • IZ ISTRAŽIVANJA SECEL-a ZA REGION JIE Skener za žensko preduzetništvo
  • ŽELJKO SMODLAKA, GENERALNI DIREKTOR POSLOVNE JEDINICE BEAUTY CARE ZA ADRIA REGIJU I PREDSEDNIK HENKEL ADRIA Nastavićemo da ulažemo u inovacije
  • DOMINIQUE LESUEUR, DIREKTOR IZVOZA KOMPANIJE S.T. DUPONT Statusni simbol i lepota
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. novembra 2015.
Podelite ovaj tekst: