Mid Europa preuzela većinski udeo u Medigrupi

Mid Europa Partners (Mid Europa), vodeći private equity investitor u Centralnoj i Istočnoj Evropi, potpisala je ugovor o preuzimanju većinskog udela u Medigrupi. Prodavac, Blue Sea Capital, će zadržati udeo od 45 odsto u kompaniji. Transakcija je predmet uobičajenih odobrenja u pogledu zaštite konkurencije i očekuje se da će biti zaključena u toku drugog kvartala. Medigrup je vodeća privatna zdravstena ustanova u Srbiji sa 13 lokacija u ključnim gradovima, koja pruža zdravstvene usluge na primarnom i sekundarnom nivou, laboratorijske analize i specijalističke procedure u oblasti oftalmologije, IVF-a i dermatologije.

Matthew Strassberg, Co-Managing Partner Mid Europe je izjavio: “Medigrup predstavlja idealnu ulaznu platformu za brzorastuće tržište privatnog zdravstva u Srbiji. Očekujemo da ćemo primeniti decenijsko iskustvo u pružanju podrške tokom brzog rasta kompanijama kao što su LuxMed u Poljskoj i Regina Maria u Rumuniji kako bi se ubrzao razvoj Medigrupe. Naše partnerstvo sa Blue Sea Capitalom će osigurati da Medigrup ima kontinuiran pristup njihovoj lokalnoj ekspertizi i sposobnosti izvršavanja transakcija, a da u isto vreme ima mogućnost da koristi naše bogato iskustvo i resurse, kao i know-how menadžment tima Regina Maria-e.”

Csanad Daniel, Principal Mid Europe, koji je vodio sprovođenje transakcije je dodao: “Sa svojim prepoznatljivim brendom i visoko kvalitetnim ustanovama, Medigrup je na putu da iskoristi značajne razvojne prilike na srpskom tršištu zdravstvenih usluga. Radujemo se radu sa našim partnerima iz Blue Sea Capital-a i sa menadžmentom Medigrupe tokom sledeće faze razvoja kompanije, sa planom da je podržimo kroz kapitalne investicije za organski i akvizitivni rast”.

Saša Galić, Managing Partner Blue Sea Capitala je izjavio: “Ponosan sam na ono što je tim Blue Sea Capital-a ostvario zajedno sa menadžmentom od lansiranja Medigrupe 2013. godine. Partnerstvo sa Mid Europa, najeminentnijim investitorom u Srbiju koji ima jedinstven istorijat uspeha u investicijama u zdravstvo u Centralnoj i Istočnoj Evropi, predstavlja logičan korak na putu razvoja Medigrupe“.

Vuk Vuković, Partner Blue Sea Capital-a je dodao: “Kroz svoj jedinstven pristup pružanju zdravstvene nege i zbog jake volje da dalje investira, Medigrupa je postala nacionalni lider. Partnerstvo sa Mid Europom otvara sjajnu priliku da Medigrupa razvoj digne na sledeći nivo”.

Transakciju su na strani Mid Europe sproveli Csanad Daniel, Murat Buyumez i Can Karapence, a na strani Blue Sea Capitala Vuk Vuković, Mirko Milojević i Marko Jojić.

Tim savetnika na strani Mid Europe je uključivao Sidley Austin, ZSP, PwC i Ernst & Young, dok je savetnički tim Blue Sea Capital-a uključivao Allen & Overy, BDK, KPMG i Van Campen Liem.

Podelite ovaj tekst: