Mikroelektronika proslavila jubilej 18. godina uspešnog poslovanja

Velikom zabavom 11. decembra Mikroelektronika iz Zemuna proslavila je jubilej  – 18. godina od kako uspešno posluju. Počeli su kao pionir u proizvodnji softverskih i hardverskih alata za mikrokontrolere 1997. a danas sve što proizvedu prodaju širom sveta.

– Kada se osvrnem unazad i pogledam 18 godina iza, pitam se kako smo uspeli u ovim promenama koje su se desile na tržištu da opstanemo. Pa samo danas su se dve velike kompanije prodale i dobile novog vlasnika, kaže Nebojša Matić.

Početak je bio u maloj garaži u Lajkovcu 1997. potom u iznajmljenom prostoru u Balkanskoj ulici u Beogradu. Firmu su registrovali 2001. godine, a kako je rastao posao rasla je i potreba za velikim prostorom. Danas je Mikroelektronika smeštena na 3.000 kvadrata u kompleksu Beogradske industrije u Zemunu. Zapošljavaju 110 radnika koji rade na najsavremenijim mašinama čija je vrednost nekoliko miliona evra. Mnogi su tu od početka rada Mikroelektronike.

– Kad god se pitaš da li je pravo vreme da započneš posao, znaj da je uvek i sada idealno vreme. Novac mi nikada nije bio pokretač i motiv, ali mi znači za nove ljude i bolje uslove rada. Ova firma je tu zahvaljujući mojim zaposlenima, ali ono što znam jeste da moram da stremim 20 odsto od mogućnosti ove kompanije. Većina ljudi meni čestita ovaj jubilej od 18 godina, ali realno ja sam samo neko ko predstavlja ovu kompaniju – rekao je Nebojša Matić, osnivač i direktor Mikroelektronike.

Podelite ovaj tekst: