MILICA ŠETKA: Iz ovoga ćemo svi izaći sa više znanja, iskustva i poverenja

Ovog marta obeležavamo tačno godinu dana kako je čovečanstvo ušlo u koštac sa pandemijom korona virusa. Ali, ne smemo nikad zaboraviti – veliki brendovi imaju svoju ulogu i u ovakvim vremenima.

Milica Šetka

Ono što su svi marketing profesionalci shvatili jeste da potrošači u ovakvim situacijama, pre svega, očekuju razumevanje, ali i relevantnu komunikaciju od strane brendova. Tu, pre svega, mislim na solidarnost i empatiju koju bi brend trebalo da pokaže. U ovakvim situacijama, potrebno je da budemo deo zajednice, da budemo blizu naših potrošača, da im pružimo podršku, kako bismo sve izazove koji su ispred njih, lakše savladali. Brend u ovakvoj situaciji može da bude upravo to – drug, partner, saputnik, podrška da se određena teška situacija lakše prebrodi.

Mi u kompaniji Bambi znali smo šta je naša obaveza – da budemo relevantni u svojoj komunikaciji i da budemo uz potrošače. To smo sproveli kroz niz različitih projekata, što preko CSR projekta Velika dela nastaju kod kuće, preko inovativne kampanje Plazma Rituala, do lansiranja novih proizvoda.

U proteklih godinu dana komunikacija na digitalnim kanalima je postala još relevantnija. Uz tradicionalne kanale komunikacije, Bambi brendovi su veliki fokus stavili na društvene mreže, gde smo se trudili da budemo što inovativniji i kreativniji u našem nastupu, a u tom pravcu ćemo nastaviti i u narednom periodu.

Često me pitaju „a šta možemo da očekujemo u budućnosti“? Kada govorimo o marketing strategiji, mišljenja sam da je adaptacija ključna reč za dalji razvoj u komunikaciji sa potrošačima. Vremenom će se pokazati koliko je pandemija uticala i promenila navike potrošača, navike u kupovini, i tu će biti obaveza svih brendova da prilagođavaju i svoje strategije. Ali, na kraju, isto tako duboko verujem da ćemo iz ovoga svi izaći sa mnogo više znanja, iskustva i poverenja.

Podelite ovaj tekst: