Kompanija REHAU podržala BBICC – jedno od 10 najznačajnijih svetskih takmičenja za studente

REHAU divizija prozorskih rešenja podržala je organizaciju Belgrade Business International Case Competition (BBICC) takmičenja, koje se održava od 3. do 9. marta u Beogradu na Fakultetu organizacionih nauka, a u okviru kojeg će studenti iz Srbije i celog sveta imati priliku da rade na Case Study projektima najvećih kompanija u našoj zemlji i regionu. Divizija prozorskih rešenja kompanije REHAU, koja ove godine obeležava 75 godina postojanja, odabrala je temu društvene odgovornosti koju će rešavati Case Study timovi, a plan je da pobednička ideja bude implementirana na različita tržišta Jugoistočne Evrope. Dodatno, pobednički tim BBICC 2024 dobiće priliku da se nadmeće sa studentima u Oklandu na Novom Zelandu, na TAKMIČENJU ŠAMPIONA koje se organizuje za 10 najboljih timova sličnih Case Study takmičenja iz celog sveta.

BBICC je globalno studentsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja, jedno od 10 najboljih globalno, ugostiće predstavnike 20 univerziteta iz celog sveta, a među njima se nalazi i tim Univerziteta u Beogradu. Studenti, koji budu radili na razvoju CSR studije za kompaniju REHAU, direktno će pomoći u realizaciji projekta koji će pozitivno uticati na lokalnu zajednicu.

„Kompanija REHAU ove godine obeležava 75 godina poslovanja, tokom kojih smo izuzetno vodili računa o zajednici u kojoj poslujemo, ulagali u obrazovanje i kreirali budući stručni kadar. I ovim projektom kao agilna kompanija želimo da čujemo mlade, da im pružimo šansu da kreiraju ideje koje prevazilaze uobičajene okvire, da podelimo znanja i da učimo jedni od drugih. Istovremeno, kao globalna kompanija, kreiramo i pratimo trendove i podstičemo održivu budućnost kroz različite projekte od globalnog i lokalnog značaja. U Srbiji, kao što to činimo i na drugim tržištima, vodimo se ciljevima o održivosti, koji su za REHAU izuzetno važni. Upravo zato, tokom 2024. radićemo na osmišljavanju i pripremi lokalnog i regionalnog društveno odgovornog projekta, u okviru naše divizije prozorskih rešenja“, izjavio je Nikola Ivošević, generalni direktor kompanije REHAU Srbija i izvršni direktor divizije prozorskih rešenja za jugoistočnu Evropu.

On je dodao da REHAU Srbija preuzima odgovornost za ekološka pitanja kroz svaki segment svog poslovanja, i naglasio da kompanija želi da u okviru Sustainability strategije podrži pozitivne promene koje buduće mlade kolege i lideri donose.

„REHAU Srbija istinski veruje da je danas snaga kompanije tolika da može da pomogne i pridruži se akcijama koje su plemenite i korisne za okruženje. Globalno sprovodeći UN inicijative i projekte koji osnažuju različitost, bez tolerancije na diskriminaciju bilo koje vrste, kompanija REHAU istovremeno, zajedno sa svim svojim zaposlenima, stvara lepše i empatično društvo u kojem posluje i živi“, zaključio je Ivošević.

 

Podelite ovaj tekst: