Mirisna fabrika tajni

„Aura“ iz Niša već 13 godina proizvodi dekorativnu i preparativnu kozmetiku od vrhunskih sirovina po najstrožim standardima i najsavremenijim modnim trendovima

Mila Litvinjenko

Krajem maja, kada je grupa novinara iz Beograda posetila pogone kompanije “Aura“, jedine domaće kozmetičke kuće, kolektiv uspešne preduzetničke firme iz Niša i zvanično se oprostio od Debre MekLilan, konsultanta TAM programa Evropske banke, koja je među poslenicima “Aure“ provela punih godinu dana. Stručni konsultant, svojevremeno mentor u kompanijama poput Pepsi Kole i Ester Loder, ostala je mnogo duže u Srbiji nego što je predviđao TAM program, upravo zato što se vezala za mladu, uspešnu kompaniju na čijem je čelu već punih 13 godina Mila Litvinjenko, po formalnom obrazovanju profesor francuskog i španskog jezika.

Gospođu MekLilan dalji profesionalni put vodi u Indiju, a iz “Aure“, pored zvanja počasnog direktora, odnosi mnoštvo lepih uspomena i sećanje na zajedničke napore koje je sa zaposlenima uložila kako bi unapredili poslovanje ove najsavremenije opremljene kozmetičke kuće u regionu.

Temelji “Aure“ postavljeni su pre 13 godina, posle posete Mile Litvinjenko najprestižnijem sajmu kozmetike u Bolonji. Prvi nesigurni koraci u svetu čarobnih bočica i kutijica kojima ne može da odoli ni jedna pripadnica nežnijeg pola bili su izazov za mladu profesorku. Bolonja će joj otvoriti sasvim nove puteve, ali i postaviti mnoga iskušenja i izazove u zemlji u kojoj je u to vreme kozmetička industrija potpuno zamrla.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: