MK Group: Investicioni ciklus od pet miliona evra u Istri

Kompanija MK Group je od 2017. godine vlasnik Skipper Resort-a u Savudriji u Istri, koji se prostire na više od 200.000 kvadrata. Ovaj kompleks obuhvata Kempinski Hotel Adriatic, 21 luksuznu vilu, golf teren i apartmane ukupne površine oko 15.000 kvadrata

Kai Behrens, generalni direktor Kempinski Hotela Adriatic

Ovogodišnjim investicijama od oko tri miliona evra u  Kempinski Hotel Adriatic u Hrvatskoj, i najavljenim novim ulaganjima od dva miliona evra tokom naredne godine, kompanija MK Group potvrđuje jasnu nameru da razvije turističke destinacije u kojima posluje i učini ih omiljenim među regionalnim i evropskim turistima.

„Nije tajna da Istra pruža velike potencijale za razvoj turizma. MK Group u ovom delu regiona želi da bude aktivan partner razvoju, ne samo hotelskih ponuda, već čitavih destinacija i učini ih novim omiljenim mestima među turistima. Upravo zato smo pokrenuli ovaj novi investicioni ciklus“, izjavio je Kai Behrens, generalni direktor Kempinski Hotela Adriatik u Savudriji.

Behrens je istakao je da je samo u protekloj godini više od tri miliona evra uloženo u renoviranje ovog hotela, kao i da su najveći radovi bili renoviranje plaže hotela, rezidencije Skipper, vip plaže kao i restoranskog dela. „U narednom periodu očekuju nas dodatne investicije od dva miliona evra u vile Skipper Resort-a, kao i opremanje i preuređenje određenih apartmana. Idemo u susret trendovima i zahtevima savremenog turizma i želimo da ovaj deo Jadrana učinimo prvim izborom, ne samo za goste iz regiona, već i iz drugih evropskih i svetskih zemalja“, dodao je Kai Behrens.

Podsećamo da kompanije MK Group, na čijem je čelu Miodrag Kostić, u većinskom i manjinskom vlasništvu poseduje 14 hotela u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, aerodrom Portorož i golf teren u Savudriji. Poseban značaj za diviziju turizma u okviru MK Group ima saradnja sa renomiranim svetskim brendovima kao što su Kempinski i Sheraton.

Podelite ovaj tekst: