ПРОКРЕДИТ БАНКА ПРЕДСТАВИЛА МОДЕЛЕ ПОДРШКЕ МАЛИМ И СРЕДЊИМ ПРЕДУЗЕЋИМА – Модерно банкарство за бржи развој бизниса

Организујући први Б2Б сусрет привредника из региона у Солуну и понудом нових производа и услуга банка је отворила ново поглавље у креирању пословних могућности за клијенте 

На сусрету са представницима медија

На сусрету са представницима медија

Прокредит банка је стратешки опредељена на пружање подршке сектору МСП. У портфолиу банке ова предузећа заступљена су са 88 одсто. Фокус на привреду банка је потврдила креирањем нових могућности за сарадњу између привредника Србије и региона и понудом нових производа и услуга.

Прокредит банка је почетком маја у Солуну организовала први сусрет привредника из региона, Б2Б догађај, окупивши више од 600 власника МСП из 11 земаља са подручја Балкана и Источне Европе.

”Банка је на овај начин отворила ново поглавље у креирању пословних могућности за клијенте и умрежавање привредника. Омогућили смо организовање састанака где су фирме повезиване по типу делатности, тако да је сваки учесник имао прилику да се састане са потенцијалним партнером, где је свако предузеће за само један дан у просеку одржало седам састанака”, рекао је Игор Анић, члан ИО Прокредит банке на дружењу са предстваницима медија 31. маја, на којем су представљени нови модели подршке МСП. Мале породичне фирме и средња предузећа могу у великој мери да допринесу економском развоју земље и банка жели да квалитетном подршком њиховим пројектима и банкарском услугом буде значајан пословни партнер и ослонац.

Предузетнице Клариклеа Лозински, директорка Алумил Yу из Нове Пазове и Живана Радосављев, руководилац фирме Астра из Новог Сада боравиле су на скупу у Солуну. Оне су веома задовољне сарадњом са банком, организацијом састанака и контактима које су оствариле.

”Са банком сарађујемо 11 година и увек су нам пружали подршку за идеје. У Солуну смо добили подршку на нов начин, сви учесници су били веома заинтересовани за сарадњу. Успели смо да остваримо контакте са фирмама из Румуније, Бугарске, Грузије, Косова. Имамо више него позитивне утиске”, рекла је Живана Радосављев.

За ову банку императив је константно унапређење услуга. Понудили су и посебну погодност за клијенте нову Propay услугу у међународном платном промету између Прокредит банака у Србији, Немачкој, Албанији, БиХ, Бугарској, Грузији, Македонији, Молдавији, Румунији и Украјини. Уз фиксну провизију од само 2,5 евра по трансферу независно од износа, клијенти могу да врше плаћања између банака, а новац може да буде пребачен на рачун само три сата након пуштања налога.

Уз одржавање високог квалитета портфолиа, стабилног и поузданог пословања, банка ће наставити да инвестира у унапређење услуга. Сарадња привредника у региону биће још интензивнија у 2016. години, која проглашена за Годину предузетништва. Александар Кемивеш, саветник председника Привредне коморе Србије је рекао да синергија активности државе, банка, удружења и компанија може донети најбоље резултате у подршци МСП.

„Подржавамо активности Прокредит банке и иницијативе да мали бизнис добије шансу за развој какав постоји у развијеним земљама Европе. Предлажемо да се Комора Србије придружи банци у организовању будућих Б2Б сусрета, јер банка може да сагледа бонитет клијента и да додатну вредност таквим догађајима“, истакао је Кемивеш.

М.В.

Прве Cashless експозитуре

Након годину дана од имплементирања првих Самоуслужних банкарских Зона 24/7 Прокредит банка је успела да аутоматизује више од 75 одсто својих готовинских трансакција и да отвори прве Cashless експозитуре у Београду и Новом Саду. Уместо досадашњег обављања трансакција на шалтерима банке, у овим експозитурама клијенти ће све готовинске трансакције реализовати користећи уређаје који се налазе у Зони 24/7, без обзира на радно време експозитуре.

“Ова услуга омогућава велику уштеду времена клијентима, растерећује експозитуре од гужви. Само у Србији смо инвестирали више од 3,5 милиона евра у Самоуслужне зоне, како би олакшали свакодневницу наших клијената, посебно привредника, који су морали свакодневно да прекидају свој пословни циклус и долазе у банку да уплате пазар, што сада у оквиру наших самоуслужних зона могу да раде нон-стоп. Предност Cashless концепта је боља услуга за клијенте, наши саветници су посвећени саветодавним услугама, а не готовинским трансакцијама“, рекла је Мирјана Митровић, шеф одељења за банкарске услуге и маркетинг Прокредит банке.

Podelite ovaj tekst: