Nagrade “Prof. dr Ilija Stojanović” za najbolje studente

Nagrade „Prof. dr Ilija Stojanović“ dodeljene su 15. decembra najboljim studentima i autorima u oblasti telekomunikacija, u okviru proslave Dana Elektrotehničkog fakulteta. Nagradu tradicionalno, dvanaesti put zaredom dodeljuje Telenor fondacija.

Najbolji studenti i autori u oblasti telekomunikacija

U kategoriji najbolji diplomirani studenti za 2017/18-tu nagrađeni su Vukan Ninković – Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, Darko Ninković – Elektrotehnički fakultet u Beogradu i Milan Ilić – Elektronski fakultet u Nišu.

Autori nagrađenih stručnih radova konferencije TELFOR 2018 su: Marija Radulović, Aleksandar Antić, Aleksandar Pavlović, Marko Mozetić i Radana Gavrić, dok su Miodrag Stanojević, Miloš Bjelić, Dragana Šumarac Pavlović i Miomir Mijić dobitnici nagrade za najbolji stručni rad objavljen u međunarodnom časopisu.

„Profesor Ilija Stojanović bio je tvorac modernih telekomunikacija na prostoru nekadašnje SFRJ i današnje Srbije, a studenti koje danas nagrađujemo predstavljaju buduće lidere i stvaraoce novih trendova u toj oblasti. Naša industrija se brzo razvija, utičući na ekonomiju, stil rada i življenja. U 21. veku strateški je važno za svaku državu da stvori kritičnu masu stručnih ljudi i da po njima bude prepoznata na globalnoj mapi, preskačući postojeći razvojni jaz i postajući punopravni član nove industrijske revolucije. Nacije koje ne uspeju da se snađu u ovom procesu završiće u ulozi jeftine radne snage. Zato želimo da motivišemo mlade inženjere da nastave da se usavršavaju u oblasti telekomunikacija, i da ulažemo u njihovo obrazovanje pomažući našu zajednicu na putu ka društvu znanja i ekspertize”, izjavio je Saša Leković, izvršni direktor Tehnike u Telenoru, koji je ovogodišnjim laureatima uručio nagrade.

Nagradu „Prof. dr Ilija Stojanović“ ustanovila je Telenor fondacija 2007. godine u znak sećanja na akademika profesor dr Iliju Stojanovića, pionira modernih telekomunikacija na prostoru nekadašnje SFRJ i današnje Srbije i osnivača katedre za telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Profesor Stojanović bio je učitelj gotovo svih generacija inženjera telekomunikacija koji su danas nosioci ove industrije.

Podelite ovaj tekst: