Najbolјe međunarodne prakse NIS u oblasti kompenzacija i beneficija

Tradicija je održana, granice su pomerene, a očekivanja premašena. NIS je četvrtu godinu zaredom organizovao konferenciju iz oblasti kompenzacija i beneficija, a stručnjacima iz ove oblasti obezbedio „zvezdano nebo“ i uzbudlјivu „vožnju“ kroz „galaksiju“ najbolјih praksi iz oblasti upravlјanja lјudskim resursima. Konferencija je organizovana 15. marta u Poslovnom centru u Beogradu pod nazivom „Rat za zvezde“ („War for Stars“), a kompanija NIS, kao jedna od vodećih energetskih kompanija u regionu, još jednom je opravdala slogan „Budućnost na delu“.

Sa konferencije NIS-a iz oblasti kompenzacija i beneficija, 15. marta

Na ovom uzbudlјivom putovanju bilo je preko 150 gostiju iz domaćih i internacionalnih kompanija koji su se okupili kako bi vođeni uglednim HR stručnjacima bolјe upoznali talente i njihove težnje, istražili „zvezdane staze“ motivacije i razmenili iskustva. Ova avantura je podstaknuta savremenim uslovima poslovanja, kao i činjenicom da najveći talenti i najbolјi zaposleni ne dolaze sami, da ih savremene kompanije moraju prepoznati, angažovati i obezbediti uslove u kojima će njihov sjaj dolaziti do izražaja tokom cele karijere.

„Masteri“ i „džedaji“ na ovoj konferenciji bili su ugledni HR eksperti iz internacionalnih kompanija, koji su kroz tajne uspešnih praksi upravlјanja lјudskim resursima vodili ne samo stručnjake iz te oblasti, već i mlade menadžere, lidere u svojoj oblasti, kako bi i nadalјe uspešno inspirisali svoje timove. Stručnjaci iz kompanija kao što su C-team, EPSI, PWC, Advance International, LQ i Nordeus upoznali su prisutne sa aktuelnim trendovima i budućim kretanjima ukupnog nagrađivanja, ali i dali instrukcije za rad sa „zvezdama“ – najtalentovanijim zaposlenima, od toga kakav tretman u kompaniji očekuju do toga kakvo im radno okruženje prija. Na konferenciji je fokus stavlјen na nematerijalnu motivaciju zaposlenih, poput fleksibilnog radnog vremena, sportskih aktivnosti, mogućnosti za profesionalni razvoj, obezbeđivanja zdravih uslova za rad, poverenja i brige o zdravlјu zaposlenih, a sa cilјem obezbeđivanja srećnih zaposlenih, zadovolјnih kupaca i prosperiteta kompanije.

Tokom konferencije organizovane su i tri panel-diskusije na kojima su eksperti vodećih kompanija (JTI, Nelt, Societe Generale, Swarovski, Yazaki, PWC i NIS) razmenili znanja i iskustva, i pružili „saputnicima“ sjajan ugođaj tokom putovanja kroz „galaksiju“ kompenzacija i beneficija. Prodiskutovane su specifične pozicije na srpskom tržištu, strateški plan borbe za talente i performere, kao i značaj prepoznavanja kojim analitičkim „data-galaktikama“ težiti.

Svestan činjenice da su kvalitetni i motivisani zaposleni klјučni uslov za uspešan biznis, NIS tradicionalnom organizacijom konferencije u oblasti kompenzacija i beneficija nastoji dodatno da unapredi svoju praksu u oblasti lјudskih resursa, ali i da doprinose razvoju celokupne HR zajednice. NIS grupa angažuje oko 11.000 radnika i jedan je od najatraktivnijih i najpoželјnijih regionalnih poslodavaca čija HR praksa postaje uzor i drugim kompanijama. Kao jedan od vodećih energetskih sistema u jugoistočnoj Evropi NIS teži da i njegovi zaposleni budu lideri u oblastima kojima se bave i da budu u mogućnosti da u potpunosti odgovore na sve zahteve savremenog poslovanja. Zbog toga NIS neprestano ulaže u profesionalni razvoj zaposlenih, a za njihove obuke je samo u 2017. godini kompanija izdvojila oko 200 miliona dinara.

Podelite ovaj tekst: