Najbolji mentori za preduzeća

Dodela priznanja „MENTOR AWARD 2017“ najuspešnijim mentorima Srbije i dvodnevni skup mentora organizovan je u okviru projekta „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za MMSPP u zemljama zapadnog Balkana, Faza 2“ koji realizuje Razvojna agencija Srbije (RAS) uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA, 10. i 11. maja.

Nagrađeni mentori, Katarina Obradović, Ana Žegarac i predstavnici JICA

Priznanje za najboljeg mentora dobili su: Ljiljana Marković iz Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd, Boban Kostadinović iz Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije „RARIS“ i Ivan Mihajlović iz Regionalne razvojne agencije Jug.

Najbolje mentore birali su sami mentori među sobom, na osnovu podataka o povećanju prodaje, razvoju i inovativnim postignućima u preduzećima koje su obučavali. Glavni cilj celog događaja jeste razmena iskustava sa terena i iznalaženje novih načina za unapređenje pomoći preduzećima. Priznanja su osmišljena od strane konsultanata iz Japana i obuhvataju učešće svih mentora iz Srbije koji su radili direktno sa preduzećima.

Priznanja su dodelili Hideo Kobajaši (JICA Balkan Office), Katarina Obradović Jovanović (pomoćnik ministra u Ministarstvu privrede Republike Srbije), Ana Žegarac (direktorka Sektora za planiranje i razvoj Razvojne agencije Srbije), JICA konsultaniti iz Japana: Takaši Kimura, Masaši Takano, Danijela Čabarkapa (izvršna direktorka Japanske poslovne alijanse u Srbiji).

Tokom prve faze projekta, oko 2.000 korisnika u Srbiji izrazilo je zadovoljstvo uslugom mentoringa i ocenilo da im je ta usluga pomogla da sagledaju aktuelnog poslovanje svojih firmi, istraže probleme i smetnje za napredovanje, definišu potencijale za rast i kreiraju strategiju za dalji razvoj. Novim korisnicima usluga u Fazi 2 na raspolaganju je više od 50 akreditovanih mentora, koji će znanja i iskustva primeniti da kompanije poboljšaju poslovanje.

Podelite ovaj tekst: