Ne odlaži, vreme je za posao

Kako reumatske bolesti utiču na radnu sposobnost, kakve mogućnosti za rad i zapošljavanje imaju oni koji su oboleli od reumatskih bolesti, samo su neka od pitanja na koja će lekari i eksperti za zapošljavanje odgovoriti u ponedeljak posle onlajn predavanja koje organizuje Udruženje obolelih od reumatskih bolesti Republike Srbije (ORS).

„Uprkos težini oboljenja većina obolelih je i dalje radno sposobna uz minimalna ograničenja. Od važnosti je da i pacijenti i poslodavci budu svesni te činjenice jer zapošljavanje pacijenata sa reumatskim bolestima može biti obostrano korisno. Rad pomaže osobama s reumatskim bolestima i pojednostavljuje svakodnevnu borbu s bolešću, a poslodavci dobijaju kvalitetne saradnike uz dodatne državne beneficije zapošljavanjem obolelih koji imaju kategorizaciju invalidnosti“, kaže prim. dr Mirjana Lapčević, predsednica ORS.

Predavanje će biti održano u ponedeljak od 12 časova preko platforme Zoom. Učešće je omogućeno uz prijavu preko emaila reumatske.bolesti@gmail.com ili na Facebook stranici udruženja ORS: @udruzenjeORS.

Ovo predavanje deo je  šireg projekta pod nazivom „Ne odlaži, vreme je za posao“ koji ima za cilj upravo otvaranje širih mogućnosti za zapošljavanje pacijenata koji boluju od reumatskih bolesti sa i bez kategorizacije.

Deo ovog projekta je i anketa namenjena obolelima od reumatskih bolesti koja bi trebalo da pruži dodatne informacije o položaju i potrebama pacijenata obolelih od reumatskih bolesti, posebno kada je u pitanju zapošljavanje. Učešće u anketi je moguće popunjavanjem upitnika na sajtu udruženja www.ors.rs

 

 

 

 

Podelite ovaj tekst: