Nectar i Tetra Pak linija za proizvodnju inovativnih pakovanja

Kompanija Nectar je u godini jubileja, kada obeležava 20 uspešnih godina poslovanja, predstavila uvođenje nove tehnologije i investicije u dalji razvoj.

Mihailo Janković i Francesco Faella

Puštena je u rad najsavremenija Tetra Pak linija za proizvodnju dve vrste modernih i inovativnih ”on the go” porcijskih pakovanja. Investicija u novu liniju iznosila je 1,5 miliona evra i predstavlja dalji korak u razvoju kategorija proizvoda u malim pakovanjima. Saradnjom kompanije Tetra Pak, svetske kompanije u proizvodnji rešenja za preradu i pakovanje prehrambenih proizvoda i kompanije Nectar, srpskom tržištu je među prvima u jugoistočnoj Evropi predstavljena inovativna Tetra Brik Aseptic 200 ml Slim Leaf ambalaža. Novi paket je superiorno iskustvo za potrošače, sa panelima u obliku listova i centralizovanom slamnom rupom za dodatnu diferencijaciju sokova, nektara, voćnih smutija i pića koja ne moraju da se čuvaju u frižideru. U ovu ambalažu veličine porcije pakovaće se Nectar Family i Kids 100 odsto voćni sokovi, namenjeni konzumiranju u pokretu.

Kompanija Nectar se 20 godina trudi se da regionu ponudi drugačije, inovativne i kvalitetne proizvode. U jubilarnoj godini poslovanja, fokus je na daljem razvoju i investicijama, koje će se u skladu sa planovima progresivno nastaviti i u budućnosti. Prvi na tržištu Srbije i regiona ponudićemo različite kategorije proizvoda u inovativnim formatima pakovanja za život u pokretu“, izjavio je Mihailo Janković, direktor Nectar grupe.

Nova proizvodna linija

Zahvaljujući kompaktnom dizajnu, nova linija Tetra Pak A3/Compact Flex pruža maksimalnu fleksibilnost, omogućavajući kompaniji da rotira proizvodnju između različitih pakovanja.

“Veoma smo srećni što smo se pridružili našem partneru kompaniji Nectar u obeležavanju dvadesetogodišnjice poslovanja uvođenjem Tetra Pak A3/Compact Flex proizvodne linije i lansiranjem tri nova paketa iz našeg najbolje prodajanog Tetra Brik Aseptic opsega. To je rezultat najrazvijenijeg partnerstva koje smo razvili sa kompanijom Nectar tokom godina, ulaganjem u razvoj lokalne industrije sokova i oduševljavajući potrošače inovativnim proizvodima. Uveren sam da će to biti korak za mnoge buduće projekte koje će Tetra Pak i Nectar razvijati zajedno u Srbiji i regionu!”, izjavio je Francesco Faella, izvršni direktor Tetra Pak u jugoistočnoj Evropi.

Podelite ovaj tekst: