NEMANJA POPOV: Naš cilj je regionalno širenje

Centroproizvod je i pre 2004. godine bio veliki brend, ali je počeo da gubi na prepoznatljivosti, a veliki potencijal je bio neiskorišćen. Za ovih pet godina mnogo toga se promenilo i sada važimo za jedno od najuspešnijih preduzeća koje beleži stalni rast. Ipak, sve ovo što smo uradili je tek početak

Nemanja Popov

Srpska kompanija za proizvodnju prehrambenih proizvoda Centroproizvod je do pre nekoliko godina mogla da se uklopi u poznatu priču neiskorišćenih potencijala, po istom onom modelu po kojem ima firmi u Srbiji koje su dobre, ali bi mogle biti još bolje, kaže Nemanja Popov, generalni direktor Centroproizvoda, na početku razgovora za Magazin Biznis. „Potencijal kompanije je bio ograničen, a vrata za perspektivu, rast i razvoj su bila zatvorena. Ovaj način razmišljanja smo promenili, uložili u proces proizvodnje, uložili u zaposlene i njihovu edukaciju i sada važimo za jedno od najuspešnijih domaćih preduzeća koje beleži stalni rast“, kaže Popov, objašnjavajući put koji je u prošlih nekoliko godina, od privatizacije 2004. godine do danas, prešao Centroproizvod.

U intervjuu za Magazin Biznis, Nemanja Popov govori o savremenom pristupu radu i menadžmentu, o posvećenosti poslu i preokretu pozicije kompanije koja teži da postane regionalni lider u proizvodnji zdravih prehrambenih proizvoda. Centroproizvod u svom proizvodnom asortimanu danas ima više od 240 proizvoda, zapošljava oko 600 ljudi, ima distributivnu mrežu koja pokriva preko 5.500 prodajnih objekata, izvozi u Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, a uskoro i u Hrvatsku i Sloveniju, kako bi se zaokružilo područje bivše SFRJ.

Ukupan obrt kompanije u 2008. godini vredeo je preko 42 miliona evra. Revidiran (redukovan) plan za 2009. godinu iznosi 55 miliona evra, uz planirani jak rast od 2010. godine po kojem će sve veći procenat rasta kompanije dolaziti od izvoza.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: