Nenad Miščević, komercijalni direktor Pepsika Zapadni Balkan

Kompanija Pepsiko (PepsiCo) imenovala je Nenada Miščevića na poziciju komercijalnog direktora za područje Zapadnog Balkana, koje obuhvata poslovanje u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Nenad Miščević

On dolazi sa pozicije menadžera za prodajne strategije, razvoj poslovanja i marketing u prodajnim objektima (Sales Strategy, New Business Development and Trade Marketing Manager) u kompaniji Pepsiko Zapadni Balkan. Njegovim imenovanjem prvi put od ulaska Pepsika na tržište Zapadnog Balkana 2008. godine, u rukovodstvu kompanije je lokalni kadar.

Nenad Miščević ima više od sedam godina iskustva na različitim komercijalnim pozicijama na tržištima Srbije i Bosne i Hercegovine. Značajnu ulogu je imao u postavljanju visokih standarda u rezultatima prodaje, uvođenju inovacija i uspešnom ostvarivanju prodajnih strategija. Unapređenjima i upravljanjem profitabilnim inicijativama kod kupaca, on je doprineo da poslovna jedinica Pepsiko Zapadni Balkan dobije IS&OP platinum sertifikat u 2016. godini, ostvarujući izvrsnost poslovnog procesa i obezbeđujući sigurnu putanju rasta poslovanja kompanije. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

„Imamo poverenje u Nenadove sposobnosti i uz celo rukovodstvo tima na Zapadnom Balkanu, nastavljamo da unapređujemo mogućnosti, konkurentnu prednost na tržištu i ostvarujemo izuzetne poslovne rezultate“, istakao je Kristof Gije, generalni menadžer kompanije Pepsiko za region centralne Evrope i šireg Balkana, kome će Nenad Miščević direktno odgovarati.

Mihalis Orfanoudakis (Michalis Orfanoudakis), dosadašnji komercijalni direktor kompanije Pepsiko Zapadni Balkan, nakon 10 godina se vraća u Atinu. U prethodnih pet godina zahvaljujući odgovarajućoj strategiji i kreiranju poslovnih mogućnosti, uspeo je da iskoristi pun potencijal poslovanja na tržištu Zapadnog Balkana. On će svoju skoro 20 godina dugu karijeru nastaviti angažovanjem na regionalnim projektima tržišta šireg Balkana i Centralne Evrope.

Na tržištu Zapadnog Balkana kompanija Pepsiko posluje kroz kompaniju Marbo Product u čijem vlasništvu su brendovi Chipsy, Clipsy, Pardon i Gud. Pepsiko Zapadni Balkan zapošljava više od 1200 ljudi i ima proizvodne linije u Magliću, kod Bačkog Petrovca i Laktašima u Bosni i Hercegovini.

Podelite ovaj tekst: