Neto dobit NLB grupe dva odsto veća na kraju trećeg kvartala

NLB Grupa je za devet meseci ove godine ostvarila 162,2 miliona evra neto dobiti, što je 2% više u odnosu na isti period lane. U profitu NLB Grupe, članice van slovenačkog tržišta učestvovale su sa 39%. NLB Banka Beograd je u prvih devet meseci tekuće godine ostvarila profit od 2,7 miliona evra

Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd, povodom objavljivanja rezultata na kraju trećeg kvartala tekuće godine, izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima. „U prvih devet meseci ove godine, podržali smo građane i privredu Srbije kreditima u ukupnom iznosu od 284 miliona evra, pomažući im u ostvarivanju ličnih i profesionalnih ciljeva. Ipak, ako bi trebalo da istaknem čime sam najzadovoljniji, to bi svakako bilo ojačano poverenje naših klijenata i rezultati koje smo postigli u unapređenju ne samo proizvoda i usluga, već i procesa i IT sistema banke. To nam omogućava da na mnogo kvalitetniji način odgovorimo na potrebe svojih klijenata, kao i da realizujemo ambiciozne planove za naredni period. Želimo da svojim klijentima omogućimo korišćenje lako dostupnih, savremenih, pre svega digitalnih servisa, a u tome nam vetar u leđa daje i nova regulativa“ rekao je Greganović.

On je podsetio da je u novembru navršeno godinu dana od listiranja akcijskog kapitala NLB-a na Ljubljanskoj i Londonskoj berzi, a privatizacija je uspešno završena prodajom 75 posto akcijskog kapitala umanjeno za jednu akciju.  „To je od značaja za sve članice NLB Grupe jer nam  završetak privatizacije otvara velike mogućnosti za dalje unapređenje i rast“, istakao je Greganović.

Podelite ovaj tekst: