NIS donirao ultrazvučni aparat za bebe Domu zdravlјa u Sopotu

Želeći da doprinese unapređenju kvaliteta zdravstvenih usluga za najmlađe u Srbiji kompanija NIS nastavila je sa podrškom zdravstvenim ustanovama širom zemlјe donacijom Domu zdravlјa u beogradskoj opštini Sopot. Ovoj ustanovi NIS je svečano uručio moderni ultrazvučni aparat za dijagnostiku pravilnog razvoja kukova beba, vredan više od tri miliona dinara

Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a na uručenju donacije

Nabavku ove vredne opreme NIS je podržao u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, a aparat je namenjen pregledu beba i trudnica radi pravovremenog detektovanja ozbilјnih anomalija kod dece. Želeći da lečenje najmlađih pacijenata učini što lakšim, kompanija je ukrasila prostor posterima dečijih junaka i ulepšala zidove čekaonica ove zdravstvene ustanove koja pokriva teritoriju na kojoj živi oko 21.000 stanovnika.

Svečanosti povodom uručenja donacije prisustvovali su Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda,  Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a,  predstavnici  opštine Sopot, kao i rukovodstvo Doma zdravlјa.

Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda zahvalio je kompaniji NIS na ovoj donaciji i istakao njen značaj za Grad Beograd i opštinu Sopot. „NIS je primer  društveno odgovorne kompanije, koja već 11 godina misli o našim građanima i  na adekvatan način pomaže i doprinosi  našoj zajednici. I ove godine NIS je izdvojio 20 miliona dinara za pet lokalnih samouprava u gradu Beogradu, što je meni kao gradonačelniku Beograda  posebno važno. Osim Sopota tu su Mladenovac i Obrenovac, Zemun i Palilula. Što se tiče Sopota i ovog aparata, posebno  je značajno i važno da se radi o aparatu koji će moći da dijagnostifikuje probleme kod naše dece i  da se to sve uradi  ovde u Sopotu.  Zahvalan sam NIS-u na sjajnim  stvarima koje je uradio za građane Srbije i za građane Begrada i duboko  verujem da ćemo zajedno nastaviti da radimo za zajednicu i da doprinosimo da Srbija i Beograd budu još bolјi i još lepši”, rekao je Radojičić.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a naveo je da je jedan od cilјeva NIS-a ulaganje u zdravlјe najmlađih i naglasio da će kompanija i dalјe nastaviti da ulaže u dobrobit zajednice. „Na početku ove godine postavili smo sebi važan cilј: naš društveni doprinos biće ulaganje u zdravlјe dece. I ovo je jedan korak ka tom cilјu. Ima u njemu i simbolike, jer će ovaj aparat učiniti da prvi koraci najmlađih budu sigurni i čvrsti. Idemo dalјe, s radošću što imamo priliku da budemo podrška najlepšem i najvažnijem delu naših života i naše zajednice“, rekao je Tjurdenjev.

Bogdan Koroman, direktor Doma zdravlјa u Sopotu je naveo značaj ove donacije za Dom zdravlјa. „Želim da zahvalim kompaniji NIS kao društveno odgovornoj kompaniji koja već dve godine podržava naše projekte. U 2018. godini smo dobili biohemijski analizator, dok smo ove godine dobili preko tri miliona dinara i kupili ultrazvuk za kukove beba. Ti aparati su od izuzetnog značaja za naš Dom zdravlјa“, rekao je Koroman.

Aparat za dijagnostiku pravilnog razvoja kukova beba, vredan više od tri miliona dinara

NIS je godinama jedna od vodećih domaćih kompanija u oblasti društveno odgovornog poslovanja. Posebnu pažnju NIS posvećuje unapređenju uslova za lečenje dece i omladine u zdravstvenim institucijama širom Srbije, kako kroz podršku nabavci savremenih medicinskih aparata i opreme, tako i kroz ulepšavanje prostorija u ovim institucijama. Na ovaj način kompanija želi da doprinese da najmlađi pacijenti u Srbiji, kao budućnost naše zemlјe, imaju najkvalitetnije uslove za lečenje. U okviru ovogodišnjeg korporativnog programa saradnje sa lokalnim zajednicama u Srbiji „Zajednici zajedno“,  NIS investira gotovo milion evra (116,5 miliona dinara) u pobolјšanje rada 20 zdravstvenih ustanova u 13 gradova i opština širom naše zemlјe.

Program društvene odgovornosti NIS-a „Zajednici zajedno“ traje već 11 godina i  realizuje se u saradnji sa lokalnim zajednicama širom Srbije. Do sada je  podržano  više od 900 projekata iz različitih oblasti vrednih preko milijardi dinara, a njihovom realizacijom unapređenjen je kvalitet života građana. U cilјu razvoja i napretka lokalne zajednice, Beograd i NIS su tokom višegodišnjeg partnerstva u okviru programa „Zajednici zajedno“ realizovali brojne projekte iz oblasti obrazovanja i nauke, kulture, ekologije, sporta, kao i humanitarne aktivnosti u koje je ukupno uloženo oko 230 miliona dinara. Ove godine, NIS je izdvojio 20 miliona dinara za pet projekata iz oblasti zdravstva u glavnom gradu.

Podelite ovaj tekst: