NLB Grupa i ove godine generalni sponzor Kopaonik Biznis Foruma

Vodeća regionalna bankarska grupacija NLB Grupa i ove godine ostaje generalni sponzor i pouzdan partner najznačajnijeg poslovnog događaja u regionu – Kopaonik biznis foruma, koji će od danas do 27. maja u beogradskom Metropol Palace hotelu okupiti više od 130 panelista – predstavnika međunarodnih organizacija, medija, vladinog, nevladinog i privrednog sektora.

Arčibald Kremser

Iako će se ove godine po prvi put održati uz ograničen broj učesnika u sali, besplatan onlajn prenos i u nešto drugačijoj formi, suština ovog događaja ostaje ista – razmena mišljenja, ideja i rešenja za najaktuelnije regionalne ekonomske, političke i socijalne teme i izazove.

„Pandemija COVID-19 je zdravstveni, ekonomski i socijalni globalni fenomen bez presedana. Njene posledice su sistemske i stoga zahtevaju sistemska rešenja, koja možemo da obezbedimo samo udruživanjem kapaciteta vladinog, nevladinog, privrednog, finansijskog i svih drugih podsistema u društvu. Zbog toga u ovoj izazovnoj godini ostajemo posvećeni događaju, koji predstavlja platformu za povezivanje predstavnika ključnih aktera daljeg razvoja našeg regiona“, istakao je Blaž Brodnjak, predsednik Uprave NLB Grupe i učesnik panela Kako će izgledati post-covid finansijski sistem: Bankarska industrija 4.0.

Arčibald Kremser, član Uprave NLB Grupe, predsednik Upravnog odbora Komercijalne banke i panelista na temu Bankarski sektor – uticaj Covida-19 i perspektiva naveo je da je sa sedištem i isključivim strateškim fokusom poslovanja u Jugoistočnoj Evropi, NLB Grupa posebno motivisana da podrži otvaranje dijaloga o stanju i mogućnostima za razvoj područja, koje je poslovno okruženje NLB Grupe i dom za njene zaposlene i klijente.

„Sa 10 članica u šest zemalja u kojima živi više od 17 miliona ljudi, NLB Grupa ima sistemsku ulogu, a samim tim i veliku odgovornost na tržištima na kojima posluje. Kopaonik biznis forum za nas je prilika da ljudima iz ključnih sektora, ali i najširoj javnosti predstavimo rešenja kojima ćemo podržati ekonomski oporavak i održivu budućnost regiona“, zaključio je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke, članice NLB Grupe i učesnik panela Uticaj industrije 4.0 na nova pravila ekonomije: Šta bi Srbija trebalo da uradi kako bi novu realnost transformisala u bolju realnost.

Podelite ovaj tekst: