Novi direktor Unikreditove Divizije za CIE

Bord direktora Unikredita imenovao je 11. novembra Karla Vivaldija za direktora Divizije za Centralnu i Istočnu Evropu (CIE)

On će dužnost preuzeti 16. februara 2015. godine, a na ovoj poziciji naslediće Đanija Franka Papu koji je u avgustu postavljen za zamenika generalnog menadžera Grupe i direktora Divizije za korporativno i investiciono bankarstvo Unikredita.

Karlo Vivaldi rođen je u Trevizu i ima 48 godina. Poseduje diplomu za poslovnu administraciju Univerziteta Ca’ Foscari iz Venecije. Svoju karijeru započeo je 1991. na poziciji blagajnika u okviru Unikredit Grupe, u banci Kazamarka. Nakon devet godina preuzima funkciju direktora Planiranja i kontrole u okviru Divizije Nova Evropa i na taj način pruža svoj doprinos razvoju Unikreditovih aktivnosti u okviru regiona CIE. Nakon toga obavljao je funkciju izvršnog finansijskog direktora, najpre u Yapi Kredi banci, a zatim i u Unikredit banci Austrija. Od januara 2011. bio je na dužnosti zamenika predsednika Izvršnog odbora Yapi Kredi banke.

 

Podelite ovaj tekst: