Novi koncept poslovanja Unikredit banke

Unikredit banka je preseljenjem u nove poslovne prostorije i sveobuhvatnom promenom načina obavljanja svakodnevnih poslovnih aktivnosti učinila još jedan korak na putu da postane najbolje mesto za rad na našem tržištu.

Sale za sastanke nazvane su po imenima znamenitih pisaca

Na novoj adresi, u ulici Jurija Gagarina 12, uveden je inovativan i fleksibilan koncept, takozvani Smart Working, koji je predstavnicima medija predstavljen 21. februara. Ovo je prvi put da je u nekoj finansijskoj instituciji u Srbiji primenjen ovakav koncept. Banka je prošle godine obeležila 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji. Prva je u okviru Unikredit grupe koja je u regionu Centralne i Istočne Evrope omogućila zaposlenima da rade u naprednom okruženju.

U novom poslovnom prostoru ne postoje zidovi ili vrata. Opremljen je najsavremenijim nameštajem i tehnologijom koji zaposlenima obezbeđuju da budu digitalizovaniji, mobilniji, bliži i dostupniji jedni drugima. Sa namerom da se obezbedi optimalan prostor za rad, koji zaposlenima omogućava da obavljaju različite aktivnosti, kreirane su različite zone. U zonama za timski rad zaposleni mogu da se izdvoje i da ne uznemiravajući druge, zajednički obave sve aktivnosti.

U fokus zonama obezbeđen je mir i tišina, a u izdvojenom prostoru mogu da se obave privatni razgovori.

Na svakom spratu su sale za sastanke koje su nazvane po imenima znamenitih pisaca, pesnika, naučnika, slikara i sportista iz naše istorije, a njih su birali zaposleni.

Da bi oplemenili prostor na svakom spratu je i prostor za druženje koji je zelenilom, drugačijim dizajnom nameštaja, pretvoren u malu poslovnu oazu koju zaposleni koriste kada im je potreban predah ili žele da rade u neformalnom okruženju. Zaposleni mogu da se odmore na jedanaestom spratu, gde mogu da popiju kafu, ručaju, opuste se uz stoni fudbal ili Play Station ili uživaju u fantastičnom pogledu koji se pruža na Beograd sa te visine.

Relax zone

Predstavljajući nove poslovne prostorije Karlo Driusi, direktor Sektora podrške bankarskom poslovanju Unikredit banke je rekao: „Naše novo radno okruženje obezbeđuje mnogo više prostora za saradnju, sastanke i razmenu ideja. Popularno nazvani Smart Working koncept je dodatno pospešio komunikaciju među nama, omogućivši nam da bolje razumemo jedni druge i da budemo uspešniji i efikasniji u onome što radimo”.

Prostor je dizajniran u skladu sa najsavremenijim trendovima, a svaki detalj je inspirativan i prijatan. Politika čistog stola je doprinela da se drastično smanji obim štampanja, omogućila je više slobodnog prostora i mnogo zdravije radno okruženje.

Ivana Ivić, direktorka Direkcije ljudskih resursa Unikredit banke je istakla da su od početka nameravali da kreiraju ambijent u kojem je zaposleni u centru pažnje, a ne prostor za arhivu. To su učinili ne samo promenom poslovnog prostora, već i uvođenjem dodatnih fleksibilnosti za radnike u banci.

”Zaposleni mogu sami kreiraju radno vreme u skladu sa životnim navikama i obavezama. Odlučili smo i da svakom radniku za rođendan poklonimo slobodan dan, koji mogu da provedu u društvu najmilijih. Mi želimo da se naši radnici osećaju prijatno na poslu, da znaju da rade u kompaniji koja zaista brine za njih“, rekla je Ivana Ivić.

Podelite ovaj tekst: