Novi pogon Atlantik Grupe

Atlantik Grupa otvorila je 16. marta novi savremeni pogon za proizvodnju energetskih pločica u Industrijskom parku Nova Gradiška

Investicija je vredna 13 miliona evra, a reč je o asortimanu sportske prehrane i objedinjavanju ukupne proizvodnje ovog asortimana u sopstvenim proizvodnim kapacitetima.

– Izuzetno smo ponosni zbog činjenice da je fabrika završena za samo deset meseci, za šta smo zahvalni velikom trudu naših zaposlenih i partnera. Ovaj projekat je primer mogućnosti efikasnog investiranja u Hrvatskoj, u čemu smo imali veliku potporu lokalne zajednice i državnih institucija, kao i finansijskih partnera, pre svega Evropske banke za obnovu i razvoj – izjavio je na otvaranju Emil Tedeski, predsednik uprave Atlantik Grupe.

Projekat je finansiran sredstvima kompanije i kreditom EBRD-a, a Nova Gradiška je izabrana kao najpovoljnija investiciona destinacija u konkurenciji više od 90 lokaliteta.

Atlantik Grupa je s brendom Multipauer vodeći evropski proizvođač sportske prehrane koja se najvećim delom proizvodi u Atlantikovoj fabrici u okolini Hamburga, kao i u Rogaškoj Slatini. Ova investicija predstavlja nastavak konsolidacije proizvodnih kapaciteta, pa se od sada i asortiman energetskih pločica radi u sopstvenom pogonu.

Podelite ovaj tekst: