Novi predsednik Asocijacije lizing kompanija Srbije

Emilijano Štajnfl, predsednik Izvršnog odbora Unikredit Lizinga, novi je predsednik Asocijacije lizing kompanija Srbije (ALCS) i vodiće ovo poslovno udruženje u narednih godinu dana

Emilijano Štajnfl

Ova odluka doneta je 17. septembra na redovnom godišnjem zasedanju direktora svih lizing kuća u zemlji. Novi potpredsednici su Marko Ignjatović iz kompanije CA Leasing i Boris Stević iz kompanije SoGeLease.

Prvi čovek asocijacije istakao je da će novo predsedništvo nastaviti politiku daljeg razvoja lizing industrije i jačanja nebankarskog sektora, usmeravajući svoje napore na izmene zakonske regulative, kako bi se privredi omogućio što lakši pristup finansiranju.

– Naši ciljevi u narednom periodu biće pre svega usmereni na izmenu Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, kojim se regulišu subvencije, kako bi se poljoprivrednicima, pored kredita, omogućilo i subvencionisano finansiranje na lizing. Ovu izmenu Asocijacija je već predložila Ministarstvu poljoprivrede tako da se sada očekuju naredni koraci – rekao je Štajnfl.

Druga važna izmena na kojoj će lizing kompanije insistirati biće izmena Zakona o finansijskom lizingu. Namera je da se istaknu prednosti lizinga u odnosu na ostale vidove finansiranja, a to su veća fleksibilnost, brzina i jednostavnost kod odobravanja, pri čemu bi glavni fokus trebalo da bude na finansiranju malih i srednjih preduzeća.

Podelite ovaj tekst: