Од мале кројачнице до великих послова

Несуђени инжењер машинства из Божурње, Зоран Милорадовић, већ три деценије прихвата изазовне послове и успешно их завршава. Фирма „Мар-Пет“ је данас једна од најугледнијих за сервисирање, регистрацију и технички преглед возила у Шумадији а изградио је и етно-комплекс у шумадијско-моравском стилу

krojacnicaЗоран Милорадовић, рођен пре 49 година у валовитој Божурњи подно Опленца, данас је један од најугледнијих предузетника у Тополи. Склоност ка предузетништву почео је да показује још средином осамдесетих година када је био приморан да напусти студије технике у Београду јер није било довољно новца за школовање. Иако је имао све предиспозиције и невероватну љубав према професији машинског инжењера, до те дипломе није стигао.

Сиромаштво у коме је растао и буквално преживљавао у земљорадничкој породици у Божурњи, подстицало га је на непрестано трагање за пословима како би обезбедио пристојан живот својој породици, супрузи Слободанки и деци. На тај начин, веровао је и успео да обезбеди школовање ћерки Марији и сину Петру, које иако даровит и амбициозни младић сам није могао да оствари.

Своје прве кораке у бизнису Зоран Милорадовић је начинио отварањем кројачког салона (мајка Милица кројачица), да би потом од зарађеног новца купио киоск у центру Тополе за печење пљескавица, јер је инфлација с почетка деведесетих „гутала“ новац невероватном брзином.

Посао се успешно развијао, али он вредан, пун идеја и снажне енергије, прагматичан и домишљат – даје у закуп приколицу за печење пљескавица на плажама Црногорског приморја. Купио је и комби, којим је у време санкција превозио власнике бутика до Истанбула и назад. Паралелни послови нису сметали младом Зорану Милорадовићу, несуђеном инжењеру машинства, да сваки посао који започне, захваљујући и вештини коју поседује, не прекида већ развија и шири.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: