Oko 500 prijava stiglo za Inteza Farmer konkurs

Oko 500 poljoprivrednih proizvođača prijavilo se do sada na Inteza Farmer izbor za najuspešnije poljoprivrednike koji Banka Inteza organizuje četvrtu godinu zaredom.

inteza-farmer-konkursU okviru konkursa banka dodeljuje priznanja u kategorijama ratarstvo, stočarstvo, voćarstvo i povrtarstvo, a od ove godine i nagradu u kategoriji malih poljoprivrednih proizvođača koju je uvela u partnerstvu sa udruženjem Slow Food Srbija.

Poziv za prijave otvoren je 20. maja, a do zatvaranja konkursa ostalo je još svega nekoliko dana. Na takmičenje se do 29. jula mogu prijaviti registrovani poljoprivredni proizvođači, klijenti Banka Inteze, u svim ekspoziturama banke širom zemlje, putem imejl adrese IntesaFarmerGodine@bancaintesa.rs, kao i sajta www.bancaintesa.rs.

Najuspešniji takmičari u svim kategorijama biće proglašeni u oktobru i nagrađeni čekom u vrednosti od 100.000 dinara za kupovinu repromaterijala, kao i putovanjem na relevantnu međunarodnu manifestaciju iz oblasti agrara.

Pobednici će biti izabrani na osnovu opštih kriterijuma koji uključuju godišnje rezultate ostvarene kroz poljoprivrednu proizvodnju, posedovanje sopstvenih prostora za skladištenje, uključenost članova porodice u proizvodni proces, kao i uspostavljenu saradnju sa Banka Intezom. U kategoriji Inteza Ratar dodatni kriterijum predstavlja upotreba moderne i energetski efikasne mehanizacije, a u kategoriji Inteza Voćar implementiran sistem navodnjavanja, protivgradne zaštite, kao i posedovanje sertifikovanih sadnica. Dodatni kriterijum u kategoriji Inteza Povrtar je mogućnost proizvodnje u zatvorenom prostoru što iziskuje staklenik, plastenik ili folijarnu proizvodnju, a u kategoriji Intesa Stočar uzgoj rasnih grla stoke.

Takmičare će ocenjivati stručni žiriji u sastavu Predrag Milenović, direktor Sektora za upravljanje segmentom klijenata malog biznisa Banka Inteza, Đorđe Radulović, direktor Odeljenja za upravljanje segmentom klijenata registrovanih poljoprivrednih gazdinstava Banka Inteza, Vojislav Živanović, specijalista za sponzorstva, donacije i događaje Banka Inteza, Biađo Karano (Biagio Carrano), predsednik Udruženja Slow Food konvivijuma u Srbiji i Goran Đaković, glavni urednik časopisa Agrobiznis magazin.

Podelite ovaj tekst: