Osma prolećna škola preduzetništva

Više od 30 studenata sa šest fakulteta iz Srbije i Bosne i Hercegovine učestvovalo je na Osmoj prolećnoj školi preduzetništva, ekonomije i turizma na Divčibarama, u organizaciji Instituta za održivi razvoj i Poslovnog fakulteta Valjevo Univerziteta Singidunum

Tema ovogodišnjeg susreta bila je „Specifična znanja i veštine za samozapošljavanje“, a tokom četiri dana trajanja škole studenti su imali priliku da slušaju predavanja uspešnih mladih preduzetnika i menadžera i učestvuju u raznovrsnim radionicama.

Školu je otvorio mr Dženan Kulović sa Ekonomskog fakulteta u Zenici koji je direktor Centra za kompetencije na nivou univerziteta. Fokus njegovog predavanja bio je na ključnim veštinama i znanjima za buduće preduzetnike i menadžere. Katarina Kovačević sa Instituta za održivi razvoj održala je radionicu pod nazivom „Izrada KANVAS modela“, a temu internet marketinga učesnicima je približila Katarina Plećić.

Poseban osvrt na konkurenciju i sprečavanje zloupotreba na savremenom tržištu dao je Vladimir Antonijević iz Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije. Primer uspešnog porodičnog preduzeća i transfera upravljačkih funkcija na mlađu generaciju predstavila je kroz svoje predavanje direktorka marketinga šabačkog preduzeća „Nenateks“, Nataša Tomić.

Osnivač „Pazl Grupe“ Dragomir Ćoso govorio je o društvenoj odgovornosti kao jednom od ključnih pokretača konkurentske prednosti u preduzetništvu, a predavanje o projektnom razmišljanju održala je Ranka Miljenović iz Centra za evropske politike.

Ekonometar je i ove godine bio medijski pokrovitelj prolećne škole preduzetništva.

Podelite ovaj tekst: