Osnovana Kanadsko-srpska poslovna asocijacija

U ambasadi Kanade u Beogradu 1. septembra osnovana je Kanadsko-srpska poslovna asocijacija – CANSEE (Kanada-Jugoistočna Evropa). Osnivanju su prisustvovali ministar spoljnih poslova Kanade Džon Berd, predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić, ambasador Kanade u Beogradu Roman Vaščuk, kao i predstavnici diplomatskog kora i poslovne zajednice iz regiona i svet

Kanadsko-srpska poslovna asocijacija

Prioritet u radu ove asocijacije biće unapređenje ekonomskih odnosa dve zemlje i podrška saradnji srpskih i kanadskih firmi, posebno u oblasti energetike i rudarstva, informaciono-komunikacionih tehnologija, poljoprivredno-prehrambene i farmaceutske industrije, kao i u drugim privrednim granama. Kanadsko-srpska asocijacija biće podrška unapređenju poslovnog ambijenta, razmeni pozitivnog iskustva kompanija i ohrabrivanju investitora.

Predsednik PKS Željko Sertić istakao je da je Vlada Srbije uložila veliki napor da pokrene procese razvoja ekonomije i stvori dobar poslovni ambijent. On je izrazio zadovoljstvo sve većim interesovanjem kanadskih firmi za saradnju sa srpskim kompanijama.

Osnivanje Kanadsko-srpske poslovne asocijacije, čija je direktorka Mirjana Dončić Beaton, podržale su kompanije Avala Resources, Magna Seating, Ivančić i sinovi, Dominion voting, Reservoir minerali, Mundoro, Rand investicije i Apatinska pivara.

Podelite ovaj tekst: