Grand prix OTP banci za društveno-odgovorno poslovanje i Generator Zero

Milena Mićanović na uručenju nagrade

Milena Mićanović na uručenju nagrade

OTP banka Srbija dobitnik je prestižne nagrade Grand prix 2022 za društveno odgovorno poslovanje i svoj projekat Generator Zero posvećen aktivnom doprinosu smanjenju karbonskog otiska. Nagradu je dodelila Francusko-srpska privredna komora (CCIFS) na tradicionalnoj, gala večeri 12. maja u Beogradu. Ovim priznanjem se ukazuje na najbolje primere korporativne odgovornosti kompanija – članica komore i na njihov izuzetan doprinos. Grand Prix je OTP banci Srbija uručila Sanja Ivanić, direktorka Francusko-srpske privredne komore, uz prisustvo ambasadora Francuske, Nj.E. Pjera Košara, diplomatskog kora, uglednih privrednika i predstavnika francuskih kompanija u Srbiji.

Milena Mićanović, direktorka za komunikacije i odnose s javnošću OTP banke Srbija, zahvalila se Francusko-srpskoj privrednoj komori na ovom značajnom priznanju i istakla da će,,zelena tranzicija” i u narednim godinama biti jedno od najvažnijih strateških usmerenja Banke.

“Veoma smo ponosni što smo dobitnik ove prestižne nagrade. Generator  je jedan od naših najznačajnijih i najvećih projekata koji već pet godina sa istim entuzijazmom realizujemo, a koji se kroz svako novo izdanje bavi aktuelnim temama što rezultira  sve inovativnijim rešenjima. Poslednjim izdanjem projekta Generator Zero želeli smo da doprinesemo smanjenju karbonskog otiska, jednom od najvećih izazova današnjice.  Naš cilj je da kao lider u kreditiranju privrede i stanovništva  aktivno učestvujemo i u izgradnji održive budućnosti i sami budemo primer za ekološki odgovorno poslovanje. Klimatske promene i globalno zagrevanje su teme koje su od izuzetnog značaja za čitavo čovečanstvo i iz tog razloga poslovanje OTP banke  usmereno je ka zelenoj tranziciji. Ovo važno strateško usmerenje delimo sa svojim zaposlenima, partnerima klijentima i čitavom zajednicom, te nas posebno raduje što je Francusko-srpska privredna komora prepoznala naše napore, važnost ove teme i pozitivan uticaj našeg projekta, koji ćemo i u narednim godinama razvijati i negovati” izjavila je Mićanović.

Generator Zero bio je posvećen podršci i nagrađivanju inovativnih projekata koji predstavljaju održiva rešenja sa realnim i merljivim uticajem na smanjenje karbonskog otiska.

Od 72 jedinstvene prijave, izabrano je 10 finalista glasovima stručnog žirija, a kao pobedničko rešenje proglašena je inovacija startapa B-fresh Technologies, koje rešava problem brzog kvarenja voća i povrća. Banka je za pobedničko rešenje obezbedila novčanu nagradu u iznosu od 2.000.000 dinara, kao i dugoročnu savetodavnu podršku i prezentovanje rešenja u OTP Lab investicionom hub-u matične OTP Grupe kao i u investicionom fondu Portfolion. Svim ostalim finalistima banka je obezbedila promociju na komunikacionim kanalima Banke. Generator Zero podržali su i brojni partneri koji su takođe obezbedili nagrade za jedan broj finalista.

 

Podelite ovaj tekst: