Otvoren poslovni kompleks Sirius Offices u Beogradu

Erste grupa je u Beogradu otvorila poslovni kompleks Sirius Offices. Prvi zakupac – Erste banka, useliće se u ovu zgradu 3. jula, koja će postati njen novi glavni poslovni centar u Beogradu.

poslovni kompleks Sirius Offices

Građevinski koncern Strabag Beograd, zakupom 4.000 kvadrata, drugi je po veličini zakupac poslovnog prostora u kompleksu, koji je bio zadužen za visok kvalitet kompleksa.

Prva faza investicije iznosi 40 miliona evra, a kompleks zauzima površinu od 18.500 bruto kvadrata poslovnog prostora. Osim kancelarijskih prostorija, Sirius Offices obuhvatiće i restoran, prodavnicu i 230 parking mesta.

Kompleks je u poslovnom delu Novog Beograda, na uglu ulica Bulevar Milutina Milankovića i Antifašističke borbe, sa odličnom infrastrukturnom povezanošću sa ostalim delovima grada. Osnovna zamisao projekta je održivost životne sredine, pa je zgrada izgrađena u skladu sa najvišim ekološkim standardima, kako bi se obezbedili idealni uslovi rada i optimizovali troškovi korisnika. Kompleks će biti sertifikovan po standardima BREEAM-a, uz poštovanje strogih zahteva energetske efikasnosti i garantujući minimalnu potrošnju energije za grejanje i hlađenje, kao i upotrebu obnovljivih i recikliranih materijala.

„Kao poslovni i društveni centar Srbije, Beograd je prepoznao potrebu za više kvalitetnih i dobro pozicioniranih poslovnih centara u gradu. Naša poslovna strategija podrazumeva podršku gradovima Centralne i Istočne Evrope koji se brzo razvijaju, među koje spada i Beograd, gde ujedno posluje i Erste banka. Do sada je Erste grupa finansirala različite projekte u Srbiji, poput poslovnih i stambenih kompleksa, kao i retail parkova. Atraktivnost projekta je već dokazana činjenicom da je dve trećine prostora izdato još pre otvaranja“, rekao je Richard Wilkinson, šef sektora za komercijalne nekretnine, Erste group bank AG.

Enterijer kompleksa dizajniran je u skladu sa savremenim pristupom bankarskom poslovanju, koje se brzo menja i prilagođava potrebama klijenata i zaposlenih.

”Klijenti filijale Erste banke, koja će biti smeštena u prizemlju, mogu da očekuju novo bankarsko iskustvo“, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Erste banke Slavko Carić.

Filijala će biti opremljena drive-in bankomatom i samouslužnom zonom, koji će biti dostupni 24 sata dnevno. Pravna lica će na bankomatima imati mogućnost da uplaćuju novac na račune firmi. Sve ovo će klijentima omogućiti bržu upotrebu standardnih usluga i više vremena za konsultacije sa zaposlenima u banci. Druga faza projekta podrazumeva izgradnju 12.500 kvadrata i još 160 parking mesta.

Podelite ovaj tekst: