Otvorena fabrika emajlirane bakarne žice u Zrenjaninu

Kompanija Essex Europe, lider u proizvodnji emajlirane bakarne žice za proizvodnju transformatora, motora i generatora otvorila je proizvodni pogon u Zrenjaninu. U prvo postrojenje kompanije na teritoriji Istočne Evrope uloženo je 30 miliona dolara, a očekuje se da će u njemu do 2023. godine biti zaposleno 150 radnika.

Sa otvaranja pogona kompanije Essex Europe

Proizvodni pogon u Zrenjaninu najmoderniji je pogon kompanije Essex Europe, opremljen vrhunskom opremom sa ciljem dostizanja najviših standarda kvaliteta, ali i podsticanja razvoja i primene koncepta Industrija 4.0 u Srbiji, a koji podrazumeva upotrebu digitalnih tehnologija u proizvodnom procesu. Zauzima površinu od 15.000 kvadrata.

Svečanosti otvaranja prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Njegova Ekselencija Če Hjongčan, ambasador Republike Koreje u Srbiji, ministar privrede Goran Knežević, predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predstavnici kompanije.

„Današnji dan je vrlo značajan za poslovanje naše kompanije, ne samo zbog toga što smo otvorili prvu Essex fabriku u ovom delu Evrope, već i zbog činjenice da postrojenje u Zrenjaninu i njegovi radnici i zvanično postaju deo naše porodice. Rast i napredak naše kompanije rezultat su posvećenog timskog rada naših zaposlenih širom sveta. Zbog toga verujemo da ćemo nastaviti sa uspešnim radom, opravdavajući sliku kompanije Essex kao inovatora i lidera prepoznatljivog po kvalitetnim proizvodima i besprekornoj isporuci“, izjavio je Kristofer Ku (Christopher Koo), predsednik LS Grupe, u čijem sastavu posluje kompanija Essex Europe.

„Otvaranje ovog postrojenja od izuzetnog je značaja i za Zrenjanin i za celu Srbiju. Dolazak investitora poput Essex-a ukazuje na novu fazu – dolazak fabrika sa visokotehnološkim razvojem, kao i da ćemo privlačiti zemlje koje do sada nismo“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Proizvodni pogon kompanije Essex Europe u Zrenjaninu jedno je od energetski najefikasnijih postrojenja u Srbiji, zahvaljujući optimizaciji proizvodnog procesa u skladu sa naprednim svetskim praksama u ovoj oblasti i snažnom zalaganju kompanije za postizanje održivog razvoja.

Kompanija Essex Europe evropska je podružnica kompanije Superior Essex čije je sedište u Atlanti (SAD) i koja je globalni lider sa 85 godina iskustva u proizvodnji i distribuciji bakarnih i aluminijumskih žica. Superior Essex deo je južnokorejske LS Grupe, a proizvodni kapaciteti kompanije obuhvataju postrojenja na tri kontinenta, uključujući fabrike u SAD, Kanadi, Meksiku, Kini, Maleziji, Nemačkoj, Italiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Francuskoj.

Podelite ovaj tekst: