Otvorena fabrika Sika u Šimanovcima

Kompanija Sika otvorila je 30. septembra u Šimanovcima najsavremeniju fabriku za proizvodnju materijala za specijalne namene u građevinarstvu i industriji

U ovu greenfield investiciju uloženo je pet miliona švajcarskih franaka (oko 4,2 miliona evra), a svečanom otvaranju prisustvovali su Žan Danijel Ruh, ambasador Švajcarske u Srbiji, Pol Šuler, direktor kompanije Sika za EMEA region, i brojni partneri.

Nova fabrika prostire se na više od 4.300 kvadratnih metara i u okviru nje nalaze se proizvodni pogoni za proizvodnju tečnih aditiva za betone i praškastih proizvoda (građevinskih lepkova i maltera), ali i najsavremenije laboratorije. U fabrici će se godišnje, po smeni, proizvoditi 6.000 tona tečnih i 20.000 kilograma praškastih proizvoda, u najvećoj meri za tržišta Srbije i Crne Gore.

– Cilj nam je da proizvodimo vrhunske proizvode po najkonkurentnijoj ceni, jer verujem da ćemo tako doprineti razvoju cele zemlje. U narednom periodu, planiramo povećanje izvoza i proširenje proizvodnih kapaciteta uvođenjem najsavremenijih tehnologija – rekao je Dragan Maksimović, direktor kompanije Sika Srbija.

Fabrika Sika Srbija je u potpunosti automatizovana i poseduje najsavremeniju tehnologiju i opremu koja omogućava veću fleksibilnost, brzo prilagođavanje linija za pakovanje u slučaju implementacije novih proizvoda, mogućnost opsluživanja više linija za pakovanje istovremeno i manje zahtevno održavanje.

Podelite ovaj tekst: